5 cărți din care poți să înțelegi… bărbații. Și cum ai putea să ți le iei gratis.




Mai întâi o să vă spun că nu am nicio garanție că veți găsi cărțile acestea la bookfest. Cel puțin nu pe toate. Nici nu sunt apariții Curtea Veche Publishing, cu două excepții (2 și 4). Singurul criteriu de alegere a fost convingerea mea că prin ele ne veți cunoaște exact așa cum suntem noi. 


Paco Ignatio Taibo II - Che Guevara. Un revoluționar controversat (titlul traducerii în românește) 

De ce vei înțelege mai bine bărbații dintr-o carte mai mult sau mai puțin de istorie recentă? Pentru că în fiecare bărbat mișto se ascunde un adolescent idealist. Când mergem la bere adesea răsturnăm sau cel puțin remaniem guvernul și când iubim cu adevărat suntem gata pentru revoluție. 
În plus vei vedea că pentru o dragoste putem să parcurgem orice distanță. La propriu. Desigur, în cazul lui era vorba de dragoste de libertate. 


Mihail Șișkin - Scrisorar

“E mai bine să provoci invidie decât milă”. V-am convins deja să citiți cartea, știu, dar motivul principal este că Șișkin îl expune pe bărbat dezbrăcat de secrete până la un nivel la care mulți dintre noi nu ne cunoaștem pe noi înșine! Îndrăgostitul, soțul mândru de ce are el și nu au alții, copilul care judecă și ce nu poate înțelege, toate aceste forme de agregare ale bărbatului sunt prezente într-o poveste scrisă atât de bine încât te face să ai mai multă grijă cu propria scriitură chiar și atunci când comunici prin SMS!!




Mihail Drumeș - Elevul Dima dintr-a șaptea

Ai citit-o? Câți ani aveai? Vezi că după 30 devine altă carte. 
Fanfaronul, eroul, sentimentalul, superficialul și - desigur - liderul, toți acești bărbați sunt de fapt… unul singur. Îți vei critica mai rar iubitul pentru ce greșește când vei înțelege că de multe ori o face de dragul tău. Sau încercând să impresioneze alți copii ca el. Sau de dragul lui. Vezi? E ca tine. Aparențele, la care femeile țin atât de mult, contează și pentru noi. 



Allan și Barbara Pease - De ce bărbații au nevoie de sex, iar femeile de dragoste. 

E genul de carte scrisă pentru ca bărbații să înțeleagă femeile, dar pe care o citesc femeile, nu le place cum se văd, și n-o dau mai departe partenerului. 
Îi dau în schimb citate din partea în care Barbara a obținut, probabil prin tortură, mărturisiri complete despre tendința biologică spre infidelitate pe care ar avea-o bărbații. 
Mă simt ca un magician căruia un altul i-a dezvăluit cam jumătate din trucuri! Norocul meu că nu sunt trucuri. Și al lui că e departe și până aș parcurge tot drumul mi-ar trece pofta să mă cert. 


Gabriel Garcia Marquez - Povestea târfelor mele triste

Una dintre cărțile favorite ale Muzei. „Să nu mori fără să vezi cât de minunat e să ți-o tragi din dragoste.” 
Scurtă ca o partidă de sex când pasiunea e ca presiunea, cartea aceasta ne pune tuturor în față un “Portret al artistului la… bătrânețe”. 
De o inocență perversă și un erotism non contact, bărbatul ți se va arăta așa cum este el indiferent de vârstă: un începător cu experiență. 


Câștigă unul din cele 3 vouchere de 100 de lei la Bookfest! Poți să-ți cumperi orice carte vrei tu. Intră pe link și dpune un comentariu cu 3 cărți care te-au marcat. Sau 4. Sau 5. Primele două premii se trag la sorți prin random.org chiar în seara asta. 


Back to Top