Q&A “Am fost iubită, soție, amantă. De ce e bine doar la început?”



Hai să luăm întâi partea bună: măcar la început a fost bine. Aveam o colegă care mi-a spus, după un articol despre nesimțiții care încearcă să te agațe pe stradă cu texte de doi lei “Radu, tu știi că pe mine nu m-a agățat nimeni niciodată?” Nici frumos, nici urât, nici fluierat, nimic. 
Poate că e neplăcut când simți că bărbații se uită la tine doar ca la o jucărie sexuală, dar e mai nasol când nu se uită deloc. 
Cititoarea care mi-a pus întrebarea mai are un punct forte. Nu s-a speriat. Le-a încercat pe toate. Și iubirea adolescentină, și pe cea oficială (sau oficializată), dar și pe cea interzisă. 
Cred că deja i-a mai venit inima la loc citind fetei care mi-a scris. Așa cum le-a mai venit și altora, mult mai multe, care n-au avut curajul să-mi scrie. 

E bine la început pentru că vorbesc hormonii, nu neuronii. 
E bine pentru că gurile flămânde care se sărută de parcă mâine n-ar mai exista n-au timp să spună prostii. Spun destule mai 3 luni mai târziu. 
E bine pentru că DRAGOSTEA LA PRIMA VEDERE E O TÂMPENIE URIAȘĂ susținută de romane-maculatură și filme de căcat. 
CUM POȚI SĂ-L IUBEȘTI DACĂ NU-L CUNOȘTI? IUBEȘTI DOAR IDEEA PE CARE O AI TU DESPRE EL! O proiecție a psihicului tău care NU are nicio legătură cu omul din fața ta. 

Nu există dragoste la prima vedere. Există pasiuni, dorințe, chef de sex care încep brusc, la prima vedere, și - uneori - se confirmă în dragostea de după. 
După cum îți pot spune mulți sau poți să recunoști singură în oglindă… de mult mai multe ori îți iei o mare țeapă. 
Noi, bărbații, avem o abordare mai realistă. Nu ne plângem că nu ne mai răspundeți la telefon, ne bucurăm că am avut ocazia. 
Pentru orice bărbat (inclusiv pentru mine) o femeie cu care am vrut să mă culc, m-am culcat, dar care apoi a plecat, nu e o pierdere 100%. Măcar o trecem pe listă :)) Apropo, deși toate femeile se declară scandalizate de bărbații care merg din floare în floare, îi preferă tot pe cei cu lista… mare :)
Voi de ce n-ați putea să vă bucurați de binele acela de la început? De ce nu puteți realiza că nimeni nu poate să promită o relație de lungă durată după o noapte scurtă de dragoste? Suntem atât de pompați cu hormoni, ca pulpele SUA, încât nici noi nu știm dacă mințim când promitem sau spunem adevărul. 
Femeia care mi-a scris n-a schimbat doar domnii, a schimbat și situațiile. Dar și adulterul care pare la început o aventură și are șarm, se schimbă, devine o oboseală. Te tot ascunzi, trebuie să ții minte ce-ai mințit, să salvezi numerele de telefon cu denumiri de bănci sau instituții ale statului și să încetezi să le mai spui soțului și amantului pe nume, de teamă să nu-i încurci. Le zici amândurora “dragă”. Când, de fapt, niciunul nu-ți mai e chiar atât de drag. 



De ce e bine doar la început? Nu asta era întrebarea, nu-i așa? Femeile rar întreabă direct ce le interesează. O să traduc. Întrebarea era “Cum să facem să fie bine și mai târziu”. 
Pe cât e de simplu, pe atât e de greu. 
Să nu te prefaci la început. 
Ca bărbat, să nu-i faci toate poftele, să nu încerci să arăți că ai mai mulți bani decât ai sau o poziție mai bună în societate, nici măcar una în pat :) EA TREBUIE SĂ TE IUBEASCĂ AȘA CUM EȘTI, NU CUM VREI SĂ PARI. 
Ca femeie, să vorbești. Femeile adesea vorbesc mult, dar nu spun tocmai ce e mai important. E și o vorbă: What is not said says it all. 
Încercați să vă cunoașteți cât mai bine în primele luni și - dacă ceva lipsește și orice ați face nu se poate umple acel gol - strângeți-vă mâinile, eventual și lucrurile dacă v-ați mutat împreună, și mergeți fiecare pe drumul lui. El s-ar putea să fie perfect pentru alta și tu perfectă pentru un altul. Și timpul acesta de indecizie este timp pierdut pentru amândoi. 
După ce sunteți siguri că ați încercat tot ce se putea face și nu vă despărțiți dintr-un capriciu nu e frumos să amânați. O spun în special pentru femei, că ele nu prea își fac geamantanele până nu știu și unde le duc, dar și pentru bărbați. 
Când e bine la început și nu mai e bine mai târziu nu e pentru că așa trebuie să fie. E pentru că trebuie să fie altcineva. 

Back to Top