NIGHT READING: “Bărbatul nu se duce după altă femeie pentru că e mai frumoasă, ci pentru că e… alta”.



În ziua aceea a decis că o să facă un lucru pe care era sigură că nu l-ar face niciodată: îi va suna soția. 
Desigur, nu era primul lucru pe care l-ar face și pe care era SIGURĂ că nu l-ar face niciodată. El, bărbatul căsătorit, era pe lista de NU până a ajuns pe lista de OK, DAR O SINGURĂ DATĂ. 
Se vedeau deja de un an. 
Ținea minte distinct dimineața în care l-a cunoscut și i-a cerut un foc. Avea deja țigareta între buze. El a întâins mâna și - înainte să-și dea seama ce se petrece - i-a luat țigareta, a pus-o cu cel mai firesc și mai lent gest din lume între buzele lui și a aprins-o. Apoi, la fel de încet, a expirat fumul și i-a pus-o înapoi între buze. Ea nu știa ce să zică. El a spus doar “mentolată”. 
O tâmpenie!
Au mai urmat și altele. 
Când s-a întâlnit cu soția, într-un loc populat, să nu iasă scandal, a rămas, cum se zice în cartier, “proastă”. Soția era o femeie de o frumusețe desăvârșită. Nu părea nici plictisitoarea pe care o descria el, nici demonul care nu era de acord cu divorțul, dar aparanțele înșală. 
Au stat de vorbă câteva ore. Nu se putea desprinde. Simțea că se aseamănă și se cunosc.
A plecat la fel de “proastă” cum venise. Cel mai mult nu o deranja că nu înțelegea de ce el își înșela nevasta, ci gândul că nu există nicio garanție că un bărbat, oricare ar fi el, n-ar înșela-o pe ea! Ce-i lipsea femeii aceleia?? O să vedem la finalul articolului…

Zilele trecute am primit mai multe întrebări care, de fapt, erau aceeași: Dacă mă dedic trup și suflet, nu am lasat rutina să intervină, am avut mereu grija de mine si aspectul meu sa fiu mereu seducatoare, dacă am dat tot ce e mai bun din mine. De ce mai are nevoie de alta? Daca faceam o cină, o făceam astfel încat să te lingi pe degete, daca îi faceam o surpriză, o faceam astfel încat să fie ceva deosebit, iar daca faceam dragoste… ofeream totul!

Ca bărbat, îmi e greu să dau un răspuns tranșant, că nici eu n-am fost ușă de biserică. La fel îmi este IMPOSIBIL că consider problema asta una 100% masculină, nu de alta, dar majoritatea amantelor sunt soțiile cuiva. 
Voi risca, totuși, un exercițiu de sinceritate care, atenție!, nu se aplică doar bărbaților. 

Nimeni nu pleacă de unde îi e bine… de tot. Dar câteva plimbări prin viețile și paturile altor oameni parcă ar mai face. 
De ce? E ceva în neregulă cu tine? Nu. Cu el. Cu ea. 
E nesigură și mai vrea confirmări. 
E imatur și nu știe ce vrea. 
E narcisistă și i se pare că un singur admirator e cam puțin pentru “valoarea ei”. 
E neîmplinit la job și - în loc să forțeze o promovare - se mulțumește cu o penetrare. 
Motivele pentru înșelat sunt multe și mai puțin de jumătate țin de tine.

Să ne întoarcem la povestea de la început.
Ce-i lipsea femeii aceleia?? 
Nimic. 
Poate doar un bărbat care să o merite.





Lasă citatele. 
Încearcă și cărți ÎNTREGI: 



Back to Top