De Crăciun să fim mai buni? Și-n restul zilelor cum?



Spitalele nu au nevoie de sânge doar atunci când se “dă la televizor”. 
Mamele noastre nu au nevoie de un minimum de atenție doar de 1-8 Martie.
Iar sărbătorile… ei bine, sărbătorile nu se cumpără de la supermarket. 
Prea mulți au grijă doar să aibă “masa plină”. Și inima e goală.
Nu ascult colinde la radio pentru că sunt golite de conținut. În copilăria mea se colinda la ușă și nu era ca acum, în marile orașe, un fel de cerșetorie mascată.
În copilăria mea erau câțiva tineri de la un cor din oraș care cântau pe la 20-30 de scări de bloc, dar nu păstrau niciun ban pentru ei. Donau totul la o casă de copii. Nu, nu i-ați văzut la știri, că știrile vorbeau, ca și astăzi, de accidente cu artificii, petarde interzise sau nu, tăieri abuzive și prețuri mari la brazi. 
Știrile transformă sărbătorile într-o stare de asediu.
Reclamele încearcă să le transforme într-o obligație. Obligația de a cumpăra, de a face urări copiate de pe internet… obligația de a fi fericit.
Ce s-ar întâmpla dacă de Crăciunul ăsta chiar dăruim, nu facem doar schimb de cadouri?
Am fost mai mult decât fericit când am aflat că nume mari din muzica românească gândesc altfel. Cine sunt ei?



Loredana, Cornel Ilie, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Orchestra Naţională „Valahia” - dirijor Marius Zorilă, Lavinia Goste (mezzo soprană), Andrei Lazăr (tenor), Vlad Miriță (tenor), Iordache Basalic (bariton) și Corul Academic Divina Armonie - dirijor Marius Firca. 


Dacă vă mai spun și că Virgil Ianțu va prezenta evenimentul o să mă întrebați în ce sală de peste 6000 de locuri încap fanii pentru atâția oameni talentați. Aici vine a doua surpriză plăcută. Dacă la un concert normal îi vezi pe oamenii aceștia de la distanță, mai mult pe ecrane, decât pe scenă, de data asta totul se întâmplă extrem de elegant la Teatrelli, o sală de sub 50-60 de locuri, foarte cochetă, aproape intimă. E ca o întâlnire de suflet cu oameni cu care, să fim serioși, puțini au șansa unei întâlniri de orice fel. 
Organizatorul care și-a asumat o asemenea bijuterie de concert de colinde este creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție
Evenimentul “Silent Night” sprijină campania de strângere de fonduri inițiată de Asociația SOS Satele Copiilor România, membră a SOS Children’s Villages International, rețea caritabilă prezentă în 133 de țări ale lumii. De 65 de ani în lume și de 24 de ani în România, Asociația ocrotește și sprijină astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. Flavian Chitic, student în anul III la Conservator, va încânta publicul prin interpretarea la pian în pauza concertului, atunci când spectatorii sunt invitați să se alature campaniei umanitare. 
Tu poți să o faci chiar de acum. Trimițând  un mesaj la  numărul 8844 cu textul MAMA  se angajează la o donație lunară de 2 euro, sprijinind, astfel, copiii defavorizați ai Asociației SOS Satele Copiilor România. Eu am făcut-o deja.
Pot să vă mai spun, pe surse, că Loredana și Cornel Ilie au un duet pe o piesă pe care n-au mai cântat-o niciodată împreună!
Prietenul meu, compozitorul Daniel Baciu, când a auzit despre eveniment, mi-a spus doar atât: 

Ne vedem într-o sală mică, la un concert mare!


Link direct http://bit.ly/1RazqiI
Back to Top