Oamenii care nu te ajută să crești. Diferența dintre copilărie și imaturitateJane Austen spunea într-un roman că “o femeie, dacă are nenorocul să aibă oarecare știință, trebuie să ascundă acest lucru cât de bine poate”. Acum ni se pare amuzant, dar câți dintre voi s-au gândit că am putea să înlocuim “femeie” cu “subaltern”?
În multe companii încă e o lipsă acută de lideri. Șefi însă, sunt destui. Șefi care nu sunt interesați să își crească propria valoare. Nu vor să fie mai capabili decât oricine altcineva, ci să fie alții mai proști decât ei.
La fel în multe activități liberale. Nimeni nu o să te învețe nimic, de teamă să nu se aglomereze piața. 


Iar în cuplu? E mai ușor pentru mulți bărbați să ofere femeilor lor resurse, decât să le ofere accesul la resurse. “Cresc eu și îți dau și ție, dar nu te ajut să crești”.
Ar fi lipsit de curaj din partea mea să spun că toți acești oameni, care țin alți oameni jos, au scuze. Nu. Ei sunt impostori chiar și atunci când valoarea lor nu poate să fie negată. Sunt copaci mari care nu lasă lumină pentru cei tineri. Sunt niște lași cărora le e teamă. De subalterni, de concurenți mai tineri, de nevastă. Uneori și ea mai tânără. Acești oameni nu sunt “copii cu ani mai mulți ca mine” vorba unui text hip-hop. Ei îmbătrânesc fără să se maturizeze și chiar dacă au 10 copii sunt în esență STERILI. 
Să nu ne mai străduim să-i urmăm. Mai bine-i izolăm :)
Un bărbat care-și descurajează soția, un tată care-și face copilul să se simtă “un prost” sau un profesor care le taie aripile elevilor ca să se poată umfla singur în pene sunt toți niște oameni foarte, foarte triști. 
Poate unii dintre voi știți că am scris acum mai bine de un an un post numit “Tu ești viitorul nr. 1”. În el am dat câteva idei pentru cei care de-abia se apucă de blogging. Am dat și o mână de ajutor care s-a concretizat în zeci de mii de afișări PE ALTE BLOGURI. Acel trafic venea de la mine, via I WANT YOUR TEXT, un concurs fără premii. La Digital Divas 2014 vorbeam în fața unei săli neîncrezătoare despre texte ale unor necunoscuți care au strâns peste 100.000 de afișări. În câteva cazuri chiar peste 200.000. Pentru că mulți au deja în ei CALITĂȚILE necesare. Mai trebuie doar un pic de know-how. 
Noblesse Academy s-a decis să afle dacă sunt și eu un impostor sau chiar aș da din ce știu, mult sau puțin, cât am, altora. Se așteptau la un set de discuții. Am avut doar una, de mai puțin de o oră. 
M-a convins și compania. Singurul nume de la Noblesse Academy pe care pot să vi-l divulg este cel al lui Florin Piersic Junior. Unul dintre cei mai frumoși neadaptați ai timpurilor noastre, ceea ce e bine, doar știm cu toții că mulți dintre adaptați sunt oameni fără coloană vertebrală. Piersic are. 
Voi susține la ei un curs neortodox de Narrative Blogging urmat de unul chiar mai dezbrăcat de inhibiții. Subiectul îi interesează pe mulți Facebook insights în care voi vorbi despre tot ce se tace: reach inhibitors, zombie followers, dead likes. Veți afla de ce o pagină de instagram de 100k poate să aibă mai puțin impact decât una de 10k sau cum se explică postări absolut sterile pe pagini de FB de 800.000 de oameni. 
Mai multe despre cursurile Noblesse Academy în link: http://bit.ly/1JTl1nW
O să mai dau o dată cu bâta sincerității în baltă: chiar dacă nu pot încă să vă spun cine sunt celelalte nume Noblesse Academy, vă sfătuiesc să NU vă înscrieți la cursul meu până nu le aflați. La unii m-aș duce și eu. La al lui Florin deja m-am înscris, poate mă ajută să exprim mai bine și vorbind în public ceea ce știu.
E ciudat să zic asta? Nu. E fair. Și doar mă știți, eu sunt în competiție doar cu cel care am fost. Și am de gând să-mi dau o bătaie soră cu moartea :))

P.S. Cursurile vor avea loc în Palatul Noblesse. Unul dintre cele mai frumose locuri din București, dacă nu cumva chiar cel mai frumos din categoria lui. "Pe surse" vă mai dau un nume: Cursul de design interior va fi susținut de  conf.dr.arh. Beatrice Joger

Imagini aici: 
Back to Top