NECENZURAT: Nu există promisiuni care nu se pot ține, doar oameni care nu sunt în stare să o facă.



În textul din 2014 am fost mai diplomat. Acum cred că ne cunoaștem suficient să putem trece la un alt nivel: Cele mai multe promisiuni care ni s-au făcut și pe care cineva nu și le-a ținut n-au fost niciodată promisiuni. 
Au fost minciuni. 
O promisiune se face atunci când ai intenția să faci ce zici, nu atunci când vrei să ajungi la un avantaj. 
Nicio secundă cel care ne-a promis n-a intenționat să și facă, doar să ne convingă. De la afaceri în plină lumină până la sex la lumina lumânării. 
Era și o vorbă: Ce poate să promită un bărbat unei femei când vrea să se culce cu ea? 
Orice. 
Acum femeile râd și spun: “Vai, ce mișto le zice Radu F.” pentru că atunci când principiile ne favorizează toți vrem să mergem “legal” :)  Continuarea o să stârnească mii de unlike-uri: Ce ești tu, ca femeie, când bărbatul trebuie să promită ceva ca să se culce cu tine? O profitoare. O categorie deviantă de curvă. Singurul tău interes la el ar trebui să fie EL. 
Nu trebuie să-ți promită nici bani, nici ani. Oricum, banii vin și se duc, iar anii nu-s cu garanție. Dacă moare mâine ce faci? Îi dai familia în judecată? 
Promisiunile sunt un fel de valută și mulți umblă cu bani falși? Așa e, dar o femeie adevărată nu e interesată de niciun fel de bani. 

Sigur că sunt bărbați și femei care, deși realizează că au promis ceva când nu aveau toate datele, își țin promisiunile din tărie de caracter, dar orice promisiune se transformă încet încet în obligație, iar obligațiile nu ne plac. Cum să-ți dorești ceva de care nu poți să scapi, când suntem făcuți să ne dorim ce nu putem atinge? 
Căutăm siguranța, dar iubim aventura.
Vindem timpul pentru bani, dar banii nu ne pot cumpăra timp.
Vreau să fie a mea, dar mi-ar plăcea să am de luptat un pic pentru asta. Bărbatul care are femeie “la conservă” îmbătrânește înainte de vreme. 
Fiecare seară e o concluzie și fiecare nouă dimineață, un nou început. 
Hai să ne facem promisiuni pe 24 de ore :)
Să fim conștienți că putem alege în fiecare moment, dar să alegem la fel, dacă alegerea ne face fericiți. 
Sunt bărbați care au intrat într-o relație cu o minciună, dar au ajuns să o transforme într-un adevăr, pentru că femeia s-a dovedit MAI BUNĂ decât părea. 
Așa cum sunt mulți care au intrat cu promisiuni de care voiau să se țină cu dinții, promisiuni pe care le-au făcut din inimă, dar care au plecat când marfa s-a dovedit mai slabă decât reclama. 
Sunt femei care i-au făcut gușterului și un copil pe când părea “dragon”. Și apoi i-au dat pași când a început să umble cu șopârle. 
Nu există garanții de la oameni fără caracter. 
Ei nu știu cine sunt.
Învață să iubești fără să depinzi. 
Învață să iubești bărbatul, nu situația pe care ți-o oferă.


Și nu uita: Singurele promisiuni pe care poți să te bazezi sunt cele pe care ți le faci singură. 


Foto: 


Back to Top