Fetelor “nepopulare”: Să fii popular nu înseamnă automat să fii mai bun. Mediocritatea e mai ușor de înțeles.



Liceu, cimitir al tinereții mele, cum ai reușit tu să-mi ajungi în căsuța de mesaje? Doar am restricționat pagina 17 plus!
Am. 
Dar contul “dă ohm normal” e public. 
Așa că mi-au scris fete cu un vocabular peste medie despre probleme pe care, peste câțiva ani, le vor avea cele care le dau acum de furcă. 

Am fost un tocilar. Nu. Nu învățam lecții ca pe apă, dar luam note mari că mă ajuta memoria. Mai devreme sau mai târziu toți colegii care ne izolau pe mine, Arthur, Laur sau Sorina au ajuns să ne caute. Liceul are reguli, viața nu. În viață nu ajunge să ai hainele cele mai frumoase. 

Am ascultat muzică de neînțeleși. Se făcea mișto de noi, care ascultam Nirvana, dar tocmai de la Cobain ne-a venit și replica. El a zis: Ei râd de mine că sunt altfel, eu râd de ei că sunt toți la fel”.

Am făcut sporturi de contact în serile în care alții mergeau la discotecă, am citit în stații de autobuz și eram adesea atât de absorbit că am pierdut de multe ori traseul 44. Da. Dar mai apoi am pierdut în viață puține trenuri. Am preferat instinctiv oamenii în detrimentul mulțimilor. 
Nici acum nu suntem chiar atât de mulți pe blog, dar asta e bine.

Când sacrifici calitatea prietenilor pentru numărul lor să nu te miri că ești într-o aglomerație de singurătăți. 

Tinerii care-și doresc foarte mult aprobarea celorlalți sunt niște clowni triști. Adesea nu au această aprobare acasă și încearcă să-și cârpească găurile din iubirea părinților cu peticele popularității. 

La 17 ani e normal să n-ai sâni, cămăși călcate sau o idee clară ce vrei să faci cu viața ta. 
Nu te grăbi să afli. 
Un om cu 2 prieteni e mai norocos decât unul cu un milion de followers pe instagram, pentru că acei un milion de oameni s-ar putea să dea like și la o poză cu tine în spital, în vreme ce prietenii vor fi acolo. Să aibă grijă să mai și ieși. 



Să fii popular înseamnă în primul rând cantitate. Să ai prieteni înseamnă calitate. Anthony Hopkins, jucându-l pe Freddy Heineken spune: Există două feluri în care un bărbat poate să fie bogat. Să aibă mulți bani sau mulți prieteni. Dar nu le poate avea pe amândouă. 

foto: liese-lotta

P. S. Interesant dictonul în latină scris mai discret pe tablă, nu? :)

Ca bonus, link către Night reading-ul de aseară care a fost disponibil doar câteva ore. Stați liniștiți, nici popularele nu l-au prins, că-și făceau somnul de frumusețe :))
http://www.radufconstantinescu.ro/2015/09/n-ai-iubit-niciodata-daca.html
Back to Top