3 lucruri “de modă veche” care trebuie să revină la modă :)



Ce bărbați se poartă? Bărbații care știu să se poarte. Am scris asta prin 2013. Apoi am mai lătrat la lună în 2014. La un moment dat Muza mi-a pus preventiv un pahar de whisky fără gheață (să nu mă enervez) și mi-a zis: Radu, da’ când au fost bărbații ăștia la modă, ca să poată să revină moda? Nu de alta, dar spartul de semințe a avut mereu mai mulți utilizatori decât sărutatul mâinii? Ca să nu mai zic că mulți le și scuipă peste tot pe unde merg de zici că au Alzheimer și găsesc după ele drumul înapoi acasă. 
Cred în politețe. Ca scut care nu mă lasă să cobor în lături nici măcar atunci când oponentul meu e un porc. 
Cred în politețe ca șperaclu. O cheie care deschide ușile spre multe inimi de femeie. 
Vreau să revină la modă și dacă n-a fost! 

Sinceritatea. Înlocuită acum de obrăznicie. Circulă un banc pe net în care, la un interviu de angajare vine un tip. Prima întrebare: 
Care e cel mai mare defect al Dumneavoastră? 
Sinceritatea. 
Dar eu nu cred că sinceritatea e un defect…
Mă doare-n cur ce crezi tu. 
Lumea râde, uite, un om sincer. Prima eroare: sunt sincer când mi se cere părerea. Altfel sunt doar obraznic. Părerile au valoare doar când sunt cerute sau sunt emise de un profesionist pe un anumit domeniu. 
Știi care e cea mai grea sinceritate: cea cu tine. 
Și cea mai rar întâlnită: să poți să spui altora despre un om numai lucruri pe care I LE-AI SPUS ȘI LUI ÎN FAȚĂ. Nu pe care zici că i le-ai spune. Ordinea trebuie să fie asta: întâi lui și apoi lumii. 

Dragostea, înlocuită acum de relații. 
Omul nici nu știe dacă e viu până nu se îndrăgostește, dar societatea nu prea înghite dragostea. O vinde în filme și pachete de șervețele. O sărăbătorește (pe banii noștri). O pune ca pe babe-n geam să-i ia pensia… dar n-o place. Dragostea are suișuri și coborâșuri. Societatea are nevoie de stabilitate. 
Ei nu vor AVENTURĂ. Ei vor o croazieră. 
Asta vor să crezi că vrei și tu. O croazieră de lux către moarte. O moarte care nu diferă prea mult de viața ta. 
Astăzi am primit cadou un CD cu poezii de Mihai Eminescu recitate de Alexandru Repan și Adriana Moca. Am făcut liniște în casă și Ramona mi-a pus, preventiv, un vin roșu. Poate n-ar strica să revină și poezia la modă. 
Unii zic că nu regretă nimic. 

Eu zic că nu regret pe nimeni. M-am bucurat de… sau am învățat de la… fiecare om care a trecut prin viața mea.
Vă mulțumesc. 





Lasă citatele. 
Încearcă și cărți ÎNTREGI: 


Back to Top