"Unde fugim de acasă" Cum e Terminator al nu știu câtelea? Premieră sau reluare?


Am luat-o pe Muză cu forța la film. În mod normal nu fac asta, dar aveam un feeling că un graphic designer se va entuziasma la munca unor “colegi”. Mai ales la faza în care Arnold cel batran se bate cu Arnold cel tânăr, digitizat. Excepțional realizat. 




Nu m-aș fi dus la film nici eu în mod normal pentru că la T3 m-a luat somnul, iar la următorul din serie am ieșit din sală pe la jumătate. Atât de prost a fost. Ieșeam mai repede, dar îmi era rușine că aveam bilete fix în mijlocul rândului. Deranj mare. 
De data asta însă am văzut review-ul lui James Cameron, regizorul primelor două filme și al altora chiar mai cunoscute cum ar fi Avatar și Titanic. Am spus mai cunoscute, nu mai bune. Cameron a descris filmul dintr-un punct de vedere care nu ne e nouă accesibil, dar s-a declarat atât de mulțumit încât a spus: Consider că acesta e Terminator 3, nu 5 sau 6 sau cât o fi!
Mă bucur că l-am ascultat. 
Arnold e bătrân. Nu depășit. 
Replica e din film, dar cine l-a văzut în Maggie știe mai bine despre ce vorbesc.





Orice fată și-ar dori un tată atât de protector. Și capabil să protejeze. 
Efectele sunt senzaționale. La IMAX te ia de cap. 
Scenariul nu e rău deloc, dar nu o să vă povestesc, că vă stric plăcerea. O să spun doar atât: dacă te poți întoarce în timp, ai face-o o singură dată? Și câte vieți ai putea să-ți amintești din cele două, trei sau patru pe care le-ai trăit în paralel?
Și dacă te-ai întâlni cu tine copil? Ce ți-ai spune?
Însă cel mai fin avertisment e cel dat lui facebook în special și tehnologiei care integrează tot în general. Toți cetățenii prin 2017 sunt cu ochii în ecrane și se bucură de integrarea în matrice de parcă ar fi cea mai mare scofală. Doctorii, paznicii, copii, polițiștii, toți trăiesc mai mult online decât offline. 
Așa că, dacă tot vor să trăiască împreună ar putea face bine să și moară la fel. 
Nu e genul de film pe care să-l vezi acasă dacă nu ai ca unul dintre prietenii mei un proiector care face de râs multe cinematografe. Prietenul despre care vorbesc stă însă mai puțin la filme și mai mult la downhill cu bicicleta. 
De ce vă spun asta? 
Simplu. Ca să ajung la mesajul pe care nu o să-l prindă toată lumea în Terminator Genisys: Noi avem tehnologia sau ea ne are pe noi?
Ca să ne amuzăm am pus și un trailer pe bune și unul la mișto.







Back to Top