Poți să faci dintr-un golan “băiat de casă”? Da… dar ar fi păcat :)



Nopțile femeii sunt pline cu dorințe pe care nu le recunoaște ziua. 
Gândurile bărbaților au nume care nu corespund cu al soției. 

Chiar și la serviciu, când i-ai spus ultima dată șefului “sigur că da”, nu voiai să-i spui de fapt “ba pe-a mă-tii”?!!
Când e diferență între legal și corect chiar vi se mai pare așa mare dramă diferența între viața pe care o vrei și viața pe care o ai?
Ar trebui... 

Pentru că de cele mai multe ori un golan nu e altceva decât un bărbat care spune ce alții doar gândesc și FACE ce alții doar își doresc. 
Golanul caută scurtături spre fericire și lumea spune că asta e un lucru rău. Când nimic în viață nu e sigur cu excepția faptului că o să mori și poți să mori chiar mâine… chiar așa de rău o fi că vrei să te bagi în față la coadă la fericire?

Golanul nu-și știe locul. Foarte bine. Marile descoperiri, chiar și în fizică, au fost făcute de oameni tineri care nu apucaseră să învețe ce este imposibil. N-au știut că e imposibil și au încercat. Așa au și reușit. 
Avem nevoie de astfel de golani. Care să pună sub semnul întrebării ierarhiile. Chiar și atunci când e vorba de femei. 
Voi fi extrem de sincer. Nu doar că am iubit femei la care n-ar fi trebuit să mă uit, dar țin minte extrem de clar două cazuri în care mi s-a spus: Nu se poate. 
Eram extrem de îndrăgostit și acest “nu se poate” era ca o lespede funerară grea și rece trântită peste un pat încins. 
Sunt fericit că n-am ascultat. Asta pentru că am crescut într-un grup de golani jucători de șah și unul dintre îndemnurile favorite era “ia-i dama”. Diferența între un monstru și un campion din orice sport, spuneau ei, este scopul. Monstrul se bucură de înfrângerea adversarului, campionul e fericit pentru propria victorie. 
Și ce se întâmplă mai apoi? Primul își ascunde prada, al doilea o prezintă lumii. Nu Simțiți o similitudine cu diferența între soțul serios, pe care toată lumea îl apreciază, dar care își ține soția într-un fel de arest la domiciliu ca să nu i-o ia altul și “golanul” care o scoate în lume “să se dea mare cu ea”?
Primul îi spune: rochia asta e prea scurtă, al doilea zice: te pune în valoare. 
Primul oferă o plictiseală stabilă, al doilea o plăcere incertă.
Mi se pare doar mie sau e ceva în neregulă cu noi? Chiar e mai bună prima variantă? Așa, în stabilitate, ne creștem copiii, desigur… Îi creștem să devină CE?
Poți să faci dintr-un golan băiat de casă? 
Da. 
Dar ar fi păcat. 
Lasă-l să fie el însuși, că ăștia se duc mereu unde le place și unde le e bine. Iar dacă rămâne, o va face singur și nu se va mai lăsa dus. Pentru că TU ești binele lui. Și golanul face tot posibilul să-și apere binele. Indiferent contra cui. 

https://www.curteaveche.ro/p/pachet-r-f-constantinescu---cu-autograf


Back to Top