Am văzut și amante fericite? Da. Mai multe decât soții :)



Ce-i în neregulă cu titlul? 
Totul. 
În primul rând că și amantele sunt, de cele mai multe ori, soțiile cuiva. Deci amantele fericite sunt cam la fel de multe ca soțiile, doar că bărbații lor le fac fericite doar atunci când pleacă. 
În al doilea rând pentru că exact aceia care discreditează căsnicia ajung să se plângă că e ceva în neregulă cu instituția căsătoriei. Nu. Ceva e în neregulă cu noi, că învățăm matematică, fizică, anatomie, dar ne căsătorim fără să știm ce facem. 
Am văzut multe amante fericite. Le-am văzut și plânse. Nevestele nu se gândesc la sinucidere de Crăciun. 
Primesc zilnic mesaje de la femei care mă întreabă dacă să se despartă, dacă să meargă mai departe, dacă să plătească mai departe voalat pentru companie, dacă e suficient că el a jurat pe cartea sfântă, indiferent de religie, dacă mi se pare o idee bună să se ducă la nunta lui, la care e invitată, împreună cu încă vreo 4 fuck-buddies de-ale mirelui de care toată lumea știe, mai puțin mireasa. La întrebarea asta am răspuns tranșant: nu. Dacă totuși te duci ia și niște floricele, că o să fie show :) (notă, la nunți toate femeile care zic că nu mai au nimic de-a face cu mirele intră într-o stare emoțională pe lângă care și instabilitatea unei bombe atomice în momentul exploziei pare o oază de liniște. 
Îmi scriu amante care așteaptă și amante care profită. Unele sunt conștiente de “poziția lor” altele nu. 
Mai ales cele căsătorite sau într-o relație nu prea înțeleg de ce un bărbat le vrea în pat, dar nu pare să-și dorească nimic mai mult. 
Pe vremuri era un banc: ce e bun, curat și ieftin? Femeia măritată. 
Au trecut niște ani până am înțeles că nu e banc. 
E ușor, ieftin, comod. Nu sună seara. Nu o scoți în oraș. Nu-i faci cadouri, că n-are cum să le ducă acasă. Una cu reverul pentru domni: când amanta îți face un cadou ea trimite un semnal celeilalte. Să nu crezi că ție ți-l face. Ai chiulit de la istorie? N-ai auzit de Calul Troian? Știi câte femei au fost sunate de pe număr “privat”: Bună ziua, soțul dumneavoastră are cumva o cravată roșie? 
Na! Te-a făcut și pionier. 
Da. Am văzut amante fericite. Uneori chiar cu anii. Cele mai multe pentru că sunt proaste. Ele o văd ca pe o tranziție, ca aspirantele la glorie care participă an de an la X factor, dar spală pahare în centrul vechi. 
Viața nu e karaoke. 
Fiecare are nevoie de o melodie a lui. Și de cineva cu care să facă un duet. 
Altfel să nu te miri că ai crezut că ești “vocea a doua” și erai de fapt într-un cvartet de coarde :)

Back to Top