Cu minciuna mergi mai repede, cu adevărul… mai departe.




Sunt două întrebări care revin în mesaje private aproape zilnic. Una ține de curiozitate, “Cum v-ați cunoscut, tu și Muza?”
Cine știe să citească printre rânduri va afla răspunsul la această curiozitate din noua mea carte, Necenzurat.
Cea de a doua întrebare ține de un interes personal pe care eu îl înțeleg și-l aprob: “Cum de vă înțelegeți atât de bine?”
La ea o să răspund acum.
1. De unde știți că ne înțelegem atât de bine??! De la noi? Și dacă e doar o piesă de teatru? O jucăm de trei ani, OK, dar Regina mamă s-a jucat vreo 12 la TNB!
Fac mișto, noi chiar nu suntem doi actori grăbiți. 
Din păcate toți avem rude, prieteni, neprieteni care n-ar spune în veci ce ascund în beci. Și așa, după criza emoțională din anii 90 când credeam că alții au mai mulți bani decât noi, acum, din cauza facebook-ului, credem că alții sunt mai fericiți decât noi. Și am vrea să știm cum. Dacă ne-am împărtăși experiențele de cuplu REALE ne-ar fi mult mai bine. 
2. Oamenii îndrăgostiți sunt capabili de empatie. Știm ce simte celălalt și chiar ce vrea când nu spune ce vrea sau spune fix invers. Chiar astăzi am avut un exemplu :) Din păcate mulți își reprimă tentația de a satisface dorințe neexprimate pe ideea: trebuie să-mi spună. Wrong. TREBUIE SĂ COMUNICE, NU SĂ SPUNĂ și mai sunt multe moduri în care putem să “discutăm”. Îmi aduc aminte și acum ușor amuzat când am sărutat prima fată. Am luat-o prin surprindere un pic, dar sărutul a durat… aproape o jumătate de oră. La final ea m-a întrebat: “Ce vrea să însemne asta?”
Vedeți că e un limbaj?
Dar cel mai important este jocul riscant al sincerității. Mințim ușor când vrem doar o aventură de-o noapte, dar pentru o relație trebuie să ne permitem luxul sincerității. Cum de ce “lux”? Te poate costa scump :)), dar trebuie s-o faci. 
Dacă vă e greu vă propun jocul nostru, al meu și al Muzei, cu paharele și întrebările. Fiecare are voie să pună o întrebare, dar e obligat să bea un pahar cu vin pentru ea, celălalt răspunde în timp ce bea la rândul lui un pahar. În acest mod unul e mai dispus să fie sincer, iar celălalt să nu se enerveze :)
Desigur, există riscul ca la finalul unei asemenea discuții să vă despărțiți :)) , dar, decât să rămâneți împreună fără să vă cunoașteți cu adevărat, mai bine mergeți pe drumuri separate știind fiecare cine e celălalt. 
Așa că eu aș schimba întrebarea din “Cum v-ați cunoscut?” într-una mult mai importantă: “Cum ați rămas împreună?”.


Back to Top