“Dacă dragoste nu e, nici n-o să fie”



Vorbele nu-s ale mele. Gândurile, însă, sunt ale multora. Dar cine să fie nebunul care să le spună. Ba mai rău, să le scrie?
Oricât mi-ar plăcea să vă dau un nume de bărbat, că doar noi suntem sexul tare, numele e al unei femei. Sigur, nu sunt multe ca Raluca Kișescu. De fapt, eu nu mai știu nici una ca ea. Am prietene inteligente, dar în alt fel. Frumoase, dar nu în același tipar. Cu succes în viață, dar fiecare și-a dorit altfel de succes și fiecare l-a obținut pe al ei. 
Chiar ca ea… nu știu pe nimeni. 
Când acum vreo doi ani am primit de la ea trei texte (țin minte și acum) noi nu eram în niște relații chiar clare. Lucrasem împreună și - după niște meciuri de box din cuvinte - am ieșit amândoi câștigători, dar parcă încă ne tatonam. Unul dintre texte mi-a plăcut enorm și l-am pus imediat pe blog. Cam 1000 de oameni au dat like în timp record. 
Sună telefonul. 
Ea. 
Credeam că sună să-mi spună cât e de încântată de “surpriză”. 
Sanchi. 
M-a sunat să-mi spună: Ăsta e textul nou care trebuie să apară în revista Tango. Mă bucur că-ți place, dar ți l-am dat să-l citești doar tu. Trebuie să-l scoți. 
Poftim??! Mintea mea refuza să înțeleagă că există o femeie care scrie, care vrea cititori și care totuși respectă reguli!
Și așa a rămas scrisul ei. Respectă acea parte din regulile noastre cu care e de acord. Pentru restul rescrie.  
Unul dintre cei mai “răi” critici, Alex. Ștefănescu, îi mulțumește pe coperta patru pentru că “l-a făcut să iubească din nou parfumul de femeie”. 
Are dreptate. O femeie inteligentă și care alege să-și exprime personalitatea le face un bine tuturor. Îi face pe bărbați să reconsidere femeia și pe femei să se reconsidere singure. 
Să vă mai spun că ne-am simțit bine la lansarea cărții sau ajunge o poză?


Cartea Ralucăi Kișescu, 6 din 49 de șanse la iubire nu este un șoc. E un întreg tratament cu șocuri. Care nu sunt provocate de un extraordinar căutat, ci de un normal uitat. 
Pentru că normal ar fi să spunem ce gândim și să gândim tot ce spunem. 
Să fim cine vrem noi să fim, nu ce se așteaptă de la noi. 
6 din 49 de șanse la iubire.
Pentru că, nu-i așa, dacă dragostea e o loterie, ca să câștigi, trebuie să joci. 




Back to Top