5 motive să nu te însori cu ea/ 5 motive să nu te măriți cu el...


Și doar două să o faci!...



După ce o iei de nevastă:

1.     Se îngrașă. Confortul sentimental dăunează grav siluetei!! 

2.     Încearcă să te schimbe. Ca atunci când cumpără un apartament pentru că are potențial, dar vrea altă gresie, altă faianță. Cât e doar în vizită... nu investește... dar după lucrurile se complică  

3.     Devine... din posibilitate, responsabilitate. Descoperi brusc că o cină în oraș și o sticlă de șampanie Moet lângă pat erau mizilicuri... pe lângă casă, mașină, mobilă de bucătărie și... cireașa de pe tort: copil! E mai ieftin să ai o iubită, decât o soție!

4.     E doar paperwork! Și da... și nu. E un superb compliment să promiți unei femei tot restul vieții tale, chiar dacă după niște ani s-ar putea să te răzgândești, dar e perfect adevărat că hârtia aceea n-o să o țină lângă tine... și nici invers...

5.      Game over. Când o iei de nevastă nu e doar ea a ta... ești și tu al ei. Motivul ăsta se bate cap în cap cu punctul 4? Nu. Sunt doar două viziuni... ambele greșite... Unii chiar au impresia că iubirea e ca un partid de stânga: faza în care ești îndrăgostit e ca o revoluție! Plină de pasiune și de speranțe și frumoasă cum numai o revoluție poate să fie, ce mai Ernesto Che Guevarra în tinerețe... iar căsătoria e fix ca un regim comunist la putere: poliție politică și îngrădirea libertăților cetățeanului.


De ce să nu-l iei de bărbat:

1.     Se termină spontaneitatea.  În prea multe cazuri e adevărat, dar ăsta e doar un semn că nu te-ai măritat cu cine trebuie.

2.     Datoriile de soție înseamnă să-i gătești și să-i faci copii. Lucrul ăsta o să-l tot auzi de la rudele lui... Mda, fix acele persoane drăguțe pe care le vedeai puțin și rar înainte de căsătorie și care nu-ți făceau decât complimente pentru cât de bine arăți și ce fericit pare puiul lor cu tine...  Acum ai vizite interminabile la mese cu ouă umplute, salată de beuf și alte minunății... pe care se așteaptă să le lauzi, să ceri rețeta și să le faci și tu acasă... că a cam slăbit mititelul. Diferența între atitudinea familiei unui iubit și pretențiile familiei unui soț sunt ca de la reclama tv la produsul din raft: uriașe!

https://www.curteaveche.ro/p/pachet-r-f-constantinescu---cu-autograf



3.     Adio flori și răsfăț! Dacă ai noroc o să-și aducă aminte de ziua ta... dacă ești foarte norocoasă o să-și noteze în smartphone și aniversarea voastră. Nu cumva să vrei și o masă în oraș și un cadou! Pe criza asta?

4.     Banii. Înainte spunea că nimic nu e prea bun pentru tine. Acum cheltuiești cam mult pe haine... Mulți bărbați sunt fericiți cu 3 perechi de blugi și 10 tricouri... de ce ți-ar trebui ție 20 de rochițe. Chiar dacă le cumperi din banii tăi... și... știi ce? Tu n-ai putea să te epilezi și să-ți faci unghiile acasă?

https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2



5.     Gelozia. Copia în oglindă a numărului 5 de la noi... Cine a zis că doar femeile verifică telefonul? :) Înainte era mândru că toți te invitau la dans... acum îl deranjează când accepți să dansezi cu cel mai bun prieten al lui... Dacă-i mai și spui râzând că în timpul “bluzului” ai simțit cum i se scoală… N-o să fie niciodată el de vină... Tu! Că te miști ca o curvă!


E surprinzător că eu cred în celelalte două motive?
Căsătoriți-vă pentru că vă iubiți și nu vă puteți imagina viața unul fără celălalt.
Atunci... niciunul dintre motivele de mai sus nu va mai exista  sau nu va mai conta.



Cât o să dureze? Niciunul dintre voi nu știe. Dar să respingi o fericire nestatornică păstrând o platitudine permanentă... e ca și când n-ai merge să vezi un film bun pentru că durează doar două ore, preferând să vezi un serial prost de 4000 de episoade.

Foto: EmilySoto




Back to Top