Cum se numește femeia care nu mai are fantezii? Căsătorită? Nu, decedată.




Multă vreme printre bărbați a circulat o vorbă pe care generații de femei au detestat-o: M-am căsătorit, nu m-am călugărit. 
Detestată, nedetestată, situația între cele două sexe are o singură diferență majoră. Bărbații recunosc. 
Chiar nu mai e un secret pentru nimeni faptul că femeile au mai degrabă fantezii cu ce văd în vitrine decât cu ce au în dulap. Nu cred că e necesar să fiu mai direct de atât :)))

Muza spunea la un moment dat că psihologia de astăzi vorbește despre femeia de ieri. Evident că a emis această teorie într-o dispută verbală. Mai târziu am fost nevoit să recunosc că are, într-o anumită măsură, dreptate. Lucrurile se schimbă mai repede în pshihologia trăită decât în cea analizată. Așa că ne vom hazarda: Una dintre diferențele majore între femeia din anii 70-90 și cea de acum este să femeia de atunci își vedea fericirea depinzând de un bărbat, femeia de acum și-o vede depinzând de sine. 
Mai mult, femeia de atunci tolera (ca să nu spun înghițea) aproape orice bărbatului pentru că nu avea unde să se ducă. Femeia de astăzi nu pleacă nicăieri. Că e casa ei. Plătește rate. O doare doar inima, nu rămâne pe străzi. 
Long story short: femeia de astăzi a realizat că, dacă vrei independență emoțională trebuie să o ai pe cea materială. Dacă vrei să iubești “pe cine vrei tu”, trebuie să-ți permiți să nu iei în considerare nimic altceva decât dragostea. 

Am lăsat un rând liber ca să vă trageți răsuflarea. Din păcate mult prea rar se spune pe șleau că o femeie nerealizată profesional nu are nicio altă soluție decât să se realizeze printr-o căsătorie. Iar aia nu e realizarea ei. E a lui. 
Și tot de aici vine diferența între femeile care au fantezii (adică toate care mai respiră) și cele care și le cam pun în practică (adică acelea care își permit).

Am mai lăsat un rând liber. Pentru bărbați. Care se vor gândi repede: deci îmi trebuie una care să nu-și permită. 
Nu. O femeie care nu-și permite nu e soție, e animal de companie. 
O soție adevărată e o femeie întreagă. Căreia nu-i lipsesc fanteziile. Și care are nevoie de un bărbat întreg. Căruia de asemenea să nu-i lipsească. Între oameni de valori egale fanteziile sunt mari, cinematografice, ca niște filme cu buget mare în care poți să distribui pe oricine. 
Atâta doar că atâta vreme cât ei chiar se iubesc de la egal la egal, se distribuie unul pe celălalt în rolurile principale. 

Foto: Ramona Constantinescu. Papion Sarto
Back to Top