5 erori pe care trebuie să le faci până la 30 de ani. Dacă vrei să te numești bărbat. Ep2 :)


Eroarea Nr2. 
Să încerce să facă dintr-o scorpie… femeie de casă. 

În esență, toate femeile sunt un cocktail cu câteva picături de venin. Uneori pișcă plăcut în ironii, alteori, când doza e mai mare, devin toxice. 
Difrența între îmblânziri reușite și ani pierduți stă în abilitatea bărbatului de a înțelege în ce ligă e. Iar aici am o viziune complet diferită de restul lumii. Psihologii spun că oamenii (indiferent dacă sunt bărbați sau femei) tind să aleagă parteneri din aceeași ligă: la fel de atrăgători ca ei sau din aceeași clasă socială sau cu preocupări comune. 
Eu cred că toate aceste “ligi” sunt doar în capul nostru. 
Liga “financiară”? 
Chiar sunt curios să văd femeia care preferă un bărbat din aceeași ligă financiară cu ea și refuză să dea o șansă unuia capabil să-i ofere tot ce a visat. O tâmpenie! Sunt sigur că și voi cunoașteți zeci de cazuri, iar casnicele de pe vremea lui Ceaușescu ce-ar fi trebuit să aleagă? Șomeri?
Liga frumuseții? 


Când pentru fiecare înseamnă altceva, cum merg ierarhiile astea? Poate pentru mine Muza e tot ce vreau și pentru altul e invizibilă! În plus, dacă bărbații nu și-ar încerca șansele la o femeie pentru că e prea frumoasă, cabinetele de chirurgie plastică ar fi pline de femei care și-ar dori sâni mai mici și nas mai mare! :))
Liga pasiunilor comune mi se pare la fel de idioată. 

DRAGOSTEA NU E UN HOBBY. 
Eu cred că singurul clasament în care s-ar putea ca o femeie să nu fie de nasul tău (dar ai fi un prost să nu încerci măcar o dată în viață) este cel în funcție de nivelul de egoism. Acolo s-ar putea să nu faci față. 
Sunt femei drăcoase, sălbatice, ale naibii și sunt femei pur și simplu rele.
Sunt femei libertine în declarații, libertine în pat și unele care au aceeași incapacitate pentru relații de lungă durată ca și mulți bărbați. Le numim generic “curve”. Cum noi, bărbații, am împărțit etichetele astea, ce este la ele peiorativ la noi e admirativ. Taur comunal. Tot un fel de bou. 
Și totuși se întâmplă frecvent să vezi bărbați mișto cu niște “persoane de sex feminin” (că femei nu pot să le zic) care îi storc de viață. Îi vezi, parcă nu mai au încredere în ei înșiși. Sunt mereu nervoși cu toată lumea, dar gata să-i împlinească ei orice dorință. 
Un scenariu de film de groază. Psycho filmat în trei camere plus baie și bucătărie. De ce spun atunci că e bine să faci o asemenea greșeală? 
E bine dacă înveți din ea, nu dacă te însori cu ea. 
E bine pentru că realizezi că dragostea se întâmplă atunci când oferi fără să ceri înapoi. Dar moare când celălalt nu răspunde la fel. Când nu ți se oferă ceea ce nu ceri, dar de care ai nevoie. 

E bine pentru că nici un număr de telefon nu poți să bagi în agendă dacă nu poți să recunoști un zero. 
E bine pentru că apreciezi mai ușor o femeie care știe să ofere după ce ai avut una care știa doar să bată din picior. 
Cine ar aprecia la justa valoare o vară dacă n-am avea cu toții parte de câte o iarnă atât de rece, încât atunci când pleci de la ea îți iei și câinele? 
Aici tot femeile pot să ne ajute cu o vorbă pe care nu m-am priceput s-o întorc, deși s-ar putea aplica și bărbaților. Mi-a spus-o o ploieștancă acum foarte mulți ani: Una e să fii “fată de casă” și alta să fii “fată în casă”.


Citește și Eroarea nr 1 aici: 
http://www.radufconstantinescu.ro/2015/04/5-erori-pe-care-trebuie-sa-le-faci-pana.html


Dar nu face eroarea să crezi că blogul e suficient :) Cărțile sunt mult mai bune și tratează problemele mai complex. Pe net totul e fast-food :) Comandă PSIHOLOGIE PENTRU OAMENI OBIȘNUIȚI direct din link: 
https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2




Back to Top