Ideea femeii moderne că bărbații nu-și doresc relații de lungă durată e unul dintre principalele motive pentru care relațiile nu merg.




Avertisment: mai mult de 50% dintre femei nu vor fi de acord cu acest articol. Lor li se potrivește însă… perfect :)))

Emancipare sau evoluție? Nu. Nu sunt același lucru. 
Femeia și-a dorit drepturi egale cu bărbatul și s-a trezit cu o traistă de responsabilități. Erau la pachet. Așa că multe au acum vieți IDENTICE cu ale unui bărbat. Și din punct de vedere profesional și din punct de vedere sentimental. 
E bine? 
Pentru unul ca mine clar NU. Femeia trebuie să-și păstreze feminitate mult dincolo de simplul act al îmbrăcării unei rochii. O feminitate care include gingășie, dorință de stabilitate și o doză rezonabilă de nevoie de a fi protejată. 
Ce avem în schimb? Nici măcar rochia, că au ele senzația că în pantaloni se impun. 
Ce avem în schimb? Un fel de bărbați cu părul mai lung și 6 zile de toane. Niște bărbați fără penis. 
Avem bărbați care își doresc o relație serioasă, e adevărat, pe la 35 plus, când ne apucă pe noi, dar bărbații ăștia găsesc mai ușor sex decât relații. Pare șocant? Pare incredibil? Normal, de vreme ce NOI nu vorbim tot timpul despre problemele noastre. Cel puțin nu cu o femeie cu care nu suntem initimi. 
Una dintre explicații este forma diferită în care bărbații și femeile învață din trecut. În tinerețe aproape toți avem mai multe “încercări”. Bărbatul ajunge la un moment dat la concluzia că ÎN DOZE PREA MARI ȘI AVENTURA SE BANALIZEAZĂ. Și vrea să iubească, să se dedice și să-și întemeieze o familie. 
Dar nu mai are cu cine, pentru că femeia a trecut de la faza 16 ani când credea că tot ce zboară se mănâncă, la faza 30 în care nu mai crede nimic. 
Și pentru că nu mai crede nici nu i se mai întâmplă. Pentru că NU lasă să se întâmple. Ea este ca un fizician care nu repetă experimentul pentru că și-a ars cândva laboratorul. Nici telefonul mobil de pe care mă citești acum n-ar fi existat dacă și alții gândeau așa. 
EXPERIENȚELE ÎNȚELESE NU INHIBĂ. 
Nu-ți blochează viitorul. 
Femeia se autocondamnă la singurătate când spune că toți bărbații sunt la fel. Și singurătatea n-ar fi nimic. Se autocondamnă la nefericire. Profețiile ei se autoîmplinesc din cauza suspiciunilor în serie și a prezumției de vinovăție. De parcă eu sunt vinovat că sunt bărbat. 
Pentru toate aceste “pseudo-misandre” care se străduiesc să urască pentru că nu pot să aibă am o singură întrebare: Oare încrederea în bărbați și-au pierdut-o sau încrederea în ele?
Toți trebuie să ne punem întrebarea asta. 
Fiecare să-și găsească răspunsul său, în intimitate deplină. 
Așa cum nu întrebi un prieten dacă ești fericit. Știi. Așa cum nu întrebi (sau cel puțin nu ar trebui) să întrebi un prieten dacă să începi sau să mergi mai departe cu o relație. E relația ta, nu a lui. Nu facem sondaj de opinie înainte să ne culcăm cu cineva și n-ar trebui să facem referendum când decidem dacă să ne căsătorim sau nu. 
Noi o facem. Noi o tragem. 
Nu. Eu nu cred că femeile și-au pierdut încrederea în bărbați. 
Cred că oamenii și-au pierdut încrederea în oameni. 


Foto: Alexandru Borundel



P.S. Să vă recomand Filosofia sexului sau Necenzurat? Mai bine cartea Muzei, GUST VERDE. O "carte de bucate cu bucăți de viață". Link direct aici: http://greensugar.ro/gust-verde/
Back to Top