Organizăm o zi la metrou fără pantaloni? De ce nu cu o carte în mână?





Să fim și fără pantaloni. Că fără minte, fără cultură generală și fără obraz suntem deja. 
Când Muza a auzit de faza asta, m-a întrebat direct: Se strâng fonduri? E o provocare? Trebuie să aibă o finalitate, că altfel e doar o tâmpenie. Ea a fost un mare inamic al Ice Bucket Challenge până când a citit mai multe. De la “promite-mi că nu-ți pui gheață în cap” a ajuns la “trebuie să o faci, iar eu o să te ajut”
Pentru cine nu l-a văzut, filmulețul aici :))) 
Partea proastă este că suntem atât de mulți încât încercăm să ieșim în evidență prin orice avem. Și cum minte nu avem toți, dar cur avem, hai să ni-l arătăm la metrou! Are tot două emisfere, poate să treacă drept un fel de creier :))
Nu îmi plac oamenii care glorifică trecutul, dar o să vă spun cinstit: îmi plăcea când eram student și luam metroul de la Grozăvești să constat că aproape toți stăteam să așteptăm garnitura aia sărăcăcioasă cu câte o carte în mână!
Metroul era sală de lectură, nu alta!
Iar atunci chiar arăta dejastruos. 
Acum arată mult mai bine, nu miroase, nu mai sunt cerșetori, dar cea mai deșteaptă idee de făcut la metrou este striptease de-a valma!
Și încă iarna! 

Eu cred că ideea asta a venit de la niște băieți deștepți din industria de farmaceuitice. Nu s-au vândut destule picături de desfundat nasul. Că mintea poate să rămână blocată oricât.
Sigur că, printre atuurile libertății de exprimare poți să exprimi și că ești un prost. Așa cum există gay pride, de ce să nu existe și făcut grămadă pride? 

Am spus că nu-mi plac oamenii care glorifică trecutul, dar am vorbit despre cei care citeau în metrou. Asta pentru că eu trăiesc în continuare citind. Și ca mine mai sunt mulți. 
Tu! 
Da, pe tine, care mă citești, te dau de exemplu. 
Ridic un pahar (deloc imaginar) pentru toți cei care își deschid telefoanele și ca să caute pe net texte mai mult decât utile și tulburător de frumoase scrise de Nichifor Crainic sau Noica, de John Fowles sau Oscar Wilde!
După “Atenție se închid ușile” poate să urmeze “Atenție se deschid cărțile”. 
Și mintea.
Urmează stația Mircea Eliade, cu peronul și credința pe partea dreaptă. 
Back to Top