No brain, no gain





Luăm prea multe “de-a gata” fără să ne mai oprim un pic să le judecăm. Una dintre cele mai nefericite idei care se bucură acum de multă glorie este că alergatul pe bandă, în sală, e pentru șoricei de laborator, iar bărbații adevărați aleargă în IOR și Herăstrău. 
Mă declar vinovat, dacă așa credeți că e bine, înseamnă că sunt lab rat :)))
Am ras ambele trasee, și parcul IOR și Herăstrăul și pot să spun cu mâna pe inimă că acolo nu te duci dacă vrei să alergi. Te duci dacă vrei să te vadă lumea.
Pentru că trotuarul acela pe care alergi a e nasol indiferent cât de mult amortizează adidașii tăi. 
Pentru că pe alei sunt mai mulți oameni decât jaloanele de pe un teren de fotbal când se antrenează echipa. 
Și nu în ultimul rând, pentru că atunci când vrei să alergi de acasă până în parc și înapoi mai iei o doză de gaze de eșapament de nu-ți mai trebuie nimic. 
În plus, acum nu aș alerga deloc pentru că… iarnă. 
Mușchii mei, la 39 de ani, au nevoie să fie calzi ca să lucreze corect. Nici la 20 să știi că nu e mare diferență. 
Mie îmi place pe bandă, în sală, fără câini vagabonzi atrași de culorile vii de pe mergătorii mei Nike, fără vânt și ploaie și cu climă stabilă la 20 de grade. Dacă voiam să alerg prin vânt și ploaie făceam armata. 
Și ar mai fi ceva. Ideea aia că atunci când alergi mai vezi lucruri pe când pe o bandă în sală te plictisești mi se pare cea mai mare tâmpenie. În 18km alergați la ultimul antrenament am văzut Cum se fabrică și o anchetă mișto cu detectivi din aceia care îți găsesc criminalul după condensul pe care l-a lăsat când s-a uitat în oglinda din baia victimei. 

Nu vezi asta în IOR :)) Iar sala la care merg are ofertă de Moș Nicolae. Pe asta n-o pui în ghete. Se potrivește mai bine în adidași :)

Poza e dintr-un proiect mai vechi. Fotografii de la Sky pe pagina lor de facebook: https://www.facebook.com/SkyWellness?fref=ts
Back to Top