Feminitatea? Între calitate și vanitate.



Așa cum există bărbăție de fațadă, când se spun cuvinte mari din minți și suflete mici, când se amenință la telefon, dar se pleacă privirea când sunt față în față, la fel există și o feminitate simulată. 
Femeia trebuie să fie o zână? Eu nu cred asta! Totuși, dacă așa ar fi, îmi permit să observ că una e ca femeia să fie zână și alta doar să arate ca o zână. Nici copiii nu mai cred că o animatoare obosită care noaptea dansează în club și ziua suflă baloane în formă de căței e Albă ca Zăpada. La fel cum angajații care au lucrat 10 ani într-o companie recunosc o impostoare atunci când șeful o pune în fața unui departament pe criteriul competenței demonstrate în orele suplimentare executate la domiciliu. La al lui, desigur. 
Indiferent de calitatea costumului, se vede calitatea femeii care îl poartă. 
Sunt prea multe surse din care femeia află cum trebuie să fie și de ce să se ferească. Parcă respectăm mai mult cele 10 porunci ale modei, decât decalogul din Biblie :)))

Eu cred că feminitatea înseamnă și maternitate și erotism și delicatețe și forță. Nu neapărat în această ordine. 
Feminitatea înseamnă originalitate. Dacă toate femeile ar fi la fel n-am mai avea nicio poveste de dragoste și bărbații nu s-ar mai obosi să ajungă acasă. Ar intra și ei pe prima ușă. 
Ulise nu s-ar mai lupta 10 ani pe mări. De fapt, nici la război nu s-ar mai fi ajuns dacă Elena din Troia ar fi fost avut un milion de copii identice.
Cred că toți avem scuze pentru greșeli. Toți avem scuze pentru scheletul din dulap. Toți putem să explicăm de ce știm ce e bine să facem și totuși nu putem să facem ce știm că e bine. 
Și totuși feminitatea de calitate caută să pună ordine în lumea din jurul ei. Știe să când să aducă liniște și când prea multă liniște strică. 
Sunt acele femei independente de care depindem, nu cele dependente de noi cu care ne deprindem. 
Vanitatea nu aduce plus valoare. Există un impozit pe vanitate numit “industria luxului”. Știți… prețurile acelea sunt dovada că vanitatea e un păcat pe care începi să-l plătești încă de aici, de pe pământ. 
Relații de calitate. 
Lecturi de calitate. 

Timp de calitate. Dacă vă spun că o mare parte dintre ideile de mai sus s-au cristalizat din cafele, mă credeți? Pentru că îmi place să-mi beau cafeaua cu unul din oamenii din spatele succesului Yokko. Și pentru că, fiind amândoi bărbați, vorbim despre femei. Ne gândim la femei. Sigur, dintre noi doi doar el se gândește și cum să le îmbrace :)
Dar nu-i așa că acum vi se pare că totul se leagă? Și filozofia Yokko devine foarte clară: Feminitatea pentru ei înseamnă calitate, nu vanitate.
Link: 

Back to Top