Good girls gone bad e doar o scuză pentru…?



Suntem în 1990 și ceva. Nu contează exact anul. Contează că eu aveam încă multă inocență de spălat în ploile reci ale realității. 
Atunci am auzit prima dată două vorbe care mi-au zguduit lumea. Să le luăm pe rând: E greu să lupți cu un viciu, e preferabil să-l impozitezi :)))
De fiecare dată când te crezi șmecher că mergi pe contrasens, cineva profită de asta. Cineva profită de un curent de opinie care relaxează moravurile, cineva vinde mai mult pentru că e kind of cool să te îmbeți ca un prost, cineva își cumpără o educație bună pentru copii din munca unor copii care au fost seduși de ideea că se pot realiza fără educație și au renunțat la a lor. 
Cineva câștigă distrugând o reputație. În acest fel poți câștiga o luptă chiar dacă nu ai făcut nimic. Pentru că tu, nu-i așa, n-ai făcut nimic rău.
Și aroganța e un viciu. Și e grav “impozitată”. 
Luxul de dragul luxului este un impozit pe aroganță. 
Și găsisem împreună cu un prieten și o definiție a luxului în opoziție cu noțiunea de calitate: Lux e atunci când nu-ți satisface altceva decât vanitatea. Calitatea este atunci când îți satisface și nevoile pe care nu știai că le ai. Eu calitate vreau (și uneori mi-o permit, alteori, nu, dar tot nu renunț :)))

A doua “vorbă” e doar în aparență mai dură: 
Every whore has a heartbreak story.  
Nu. Faptul că un om e influențabil NU este vina celui care îl influențează. 
Sunt femei care mor de foame LA SERVICIU, dar preferă asta umilinței de a fi întreținute. Indiferent de nivel. 
Oamenii care par că au alegeri imorale din lipsă de opțiuni nu-ți spun niciodată toată povestea. Am avut iubite care arătau senzațional și trăiau în 3 camere cu ceilalți 8 membri ai familiei. Una dintre ele făcuse balet și avea multe oferte pentru altfel de dansuri. Am traversat un mare bulevard ca să intru cu ea în vorbă, atât de mult vino-ncoace avea! Muncea ca o sclavă și telefonul suna aproape zilnic: nu vrei să faci aia sau ailaltă. Câștigi într-o seară când la job în două luni. Nici măcar nu a ezitat vreodată. O prietenă i-a zis într-o seară că banii ar putea să fie o motivație. Ea i-a răspuns: Motivație, nu, doar un alibi. 
Every whore has a heartbreak story nu e o vorbă “de femei”. 
Sunt bărbați care spun mereu ce gândesc, chiar dacă asta îi costă avansări, contracte, pierderi materiale sau de statut și bărbați care suplinesc ce nu sunt în stare să facă prin faptul că sunt în stare să facă… orice :))
Luați la întrebări vor spune că fac una sau alta pentru că ăia mici merg la o școală scumpă, că au rate la mașină și la casă, că așa e lumea și dacă nu fac ei o manevră, oricum o va face altul și așa mai departe. 
Nu. Every whore has a heartbreak story nu e o vorbă “de femei”. Pentru că e mai puțin imoral să te dezbraci de haine decât de caracter. 


Back to Top