Tudor Gheorghe PREȘEDINTE!Maestrul a făcut și greșeli. Sigur că da. M-am gândit chiar să îmi vând biletele pe care le aveam cumpărate din timp pentru spectacolul de aseară după o luare de poziție a domniei sale. 
Mă bucur mult că n-am făcut-o. 
Specatcolul a fost unul excepțional! 
Mă uitam la Muza mea cum trece de la zâmbet la o lacrimă în colțul ochiului și realizam o dată în plus că forța poeziei e nulă doar pentru oamenii fără suflet. Și aceștia sunt foarte puțini. Cei mai mulți doar au uitat că îl au. 
Tudor Gheorghe ne-a adus aminte unde l-am pus, ni l-a suflat de praf și ne-a uns resorturile lui cu Păunescu, Topârceanu, Voiculescu, Eminescu.
La concertele lui ar trebui să se ducă atât directorii de radio care cred că Pitbull e apoteoza muzicii, cât și aceia care cred că stand up comedy înseamnă să ai un limbaj suburban. Am râs mai mult la Tudor Gheorghe decât la oricare actor de stand up român. Ever. Și am văzut câțiva…
Mă îngrijorează un singur lucru. Nu văd pe nimeni în spatele lui. Nu la propriu. La propriu au fost Ochestra Națională Radio și Corul Madrigal.
Nu văd un artist mai tânăr care să facă din muzică și poezie un spectacol total. Un artist care să-și permită să ignore moda. Unul care să o dicteze. 
Am auzit oameni care se plâng că biletele la Tudor Gheorghe sunt scumpe, dar nu au nicio problemă să dea de trei sau patru ori mai mult pe o pereche de pantofi în care, la naiba, îți bagi picioarele. Dacă sunt cu toc îți mai ridică un pic statura. De suflet nu mai zice nimeni nimic? 
Avem nevoie de oameni ca el. Oameni din gura cărora cuvinte ca POEZIE, ȚARĂ și ROMÂNIA să nu sune fals.
Tudor Gheorghe nu e tipul de muzician talentat care îi face pe oameni fericiți, e mai mult, el îi face pe oameni mai buni. 
Back to Top