Marile speranțe și marile discrepanțe!

See Through Me by paulisa

Astăzi: Cum m-am decis să dau Hollywood-ul în judecată!

Revistele și televiziunile se întrec în titluri de genul: dezvăluiri incendiare!
Nu ia nimeni foc, pentru că rareori se dezvăluie ceva care chiar să ne schimbe viața. Firesc. Ideea e să-ți placă mai mult decât să te ajute. 
Când eram mic și citeam tot ce-mi pica în mână am ajuns la Suferințele tânărului Werther, de Goethe. Eu îl divinizam pe Goethe pentru Faust, altfel n-aș fi citit până la capăt siropoșenia aia. Suferințele personajului mi se păreau mai mici decât cele pe care le înduram eu citind cartea aceea din respect pentru autor. Mi se părea că Goethe s-ar putea uita din ceruri cum dau cartea înapoi la bibliotecă fără să o fi citit integral.
Habar nu aveam. Sturm un drang-ul german a dat multe opere geniale. Chiar și Tânărul Werther era scris cu talent, chiar dacă nu eram eu de acord cu direcția. Oamenii aceia nu scriau dacă nu credeau că au ceva de spus. Cinematografia însă nu va avea atâtea scrupule. 
Așa a apărut ceva ce nici Hitler nu putea să inventeze în disperarea lui după puritatea rasei ariene: Prototipul bărbatului din filmele romantice. 
Pentru un bărbat normal, să se compare cu acești semizei este ca și când m-ar aștepta pe mine Superman să ne batem în curtea școlii!
Mi-l și imaginez punându-mă să sar ca să vadă dacă am bani de covrigi. 

Femeile cresc cu aceste modele de bărbați care par să aibă un singur scop pe lume: Să le satisfacă. 
Ei nici nu par să trăiască pentru ei! Nu au alte aspirații decât să împlinească aspirațiile cucoanei care nu are altă grijă decât să se aranjeze pentru o serată de binefacere la care plâng amândoi la un concert pentru vioară și orchestră.
Culmea, toți bărbații din filmele romantice sunt inventatori, oameni de afaceri, aventurieri, dar sunt mai tot timpul acasă!!! Cum, mama ei de viață, pot?! Ăștia n-au serviciu??! Invențiile alea se fac singure?
Și mai ales cum putem noi să ieșim cât de cât bine în fața femeii educate cu imaginea milionarului care o caută, dar e încă prins în valurile destinului. Cam stăm în calea fericirii femeii și nu ne dăm seama!!

Lăsând gluma la o parte, cu cât imaginea acestui ideal care nu există în natură i se va impregna mai bine femeii moderne, cu atât mai nefericită va fi ea comparând bărbatul pe care îl are cu bărbatul pe care și l-a imaginat.
Chiar eram într-o zi cu un tip care bifează cam toate punctele imaginabile mai ales că a și jucat un rol de bărbat fatal la TV.  L-am prezentat unei domnișoare și primul lucru pe care ea mi l-a zis când am rămas doar noi a fost: Credeam că e mai înalt…
Sigur că e normal să fii atent cu femeia pe care o iubești, să-i faci surprize frumoase, să o ajuți și să o respecți, dar exagerările astea nu duc nicăieri.
Mi se pare chiar ciudat cum toate mamele spun că pe copil nu-l faci pentru tine. El se pregătește pentru o viață a lui. Bine, bine, atunci bărbatul? De ce n-ar trebui să trăiască în primul rând pentru el?!

Foto: paulisa



Read more: https://goo.gl/ydSTWd

Back to Top