Am mai stricat un cuvânt :) Cadoul “simbolic” care nu simbolizează decât un singur lucru: că ești un zgârcit.





Am o listă lungă de lucruri care mă enervează. 
Săruturile care nu înseamnă nimic. Cel mult o asigurare. Ne marcăm teritoriul la o masă cu mulți necunoscuți sărutându-ne nevasta. 
Cuvintele pe care le spunem pentru că “dă bine”. Eventual ne facem pe facebook un frumos cover cu un citat. Să știți că și hoții își fac cruce înainte de o spargere. Să nu-i prindă.
Nunțile la care mergem “ca să vină și ei la noi”. Suntem atât de săraci încât VINDEM BILETE PENTRU CEA MAI FRUMOASĂ ZI??!!

Și undeva în cap de listă cadourile simbolice. Care înseamnă acum ceva foarte ieftin, aproape luat de la gunoi. Ce simbolizează ele? Două lucruri: ce ești un zgârcit și că nu știi nimic despre cel căruia i-l oferi. 
Am primit cadouri mai reușite DE LA FIRME decât de la colegi de job. Pentru că PR-ul acelor firme s-a agitat să afle CE-MI PLACE. 
Am dat bani cu bucurie pentru toți colegii mei, dar când a fost momentul să strâng eu pentru cineva… știi cum e…  sunt fazele alea de doi lei când dă omul ochii peste cap: Da’ am mai dat luna asta de trei ori! 
La naiba, ce era să le zic? Îmi pare rău că mai mulți oameni au ales să facă dragoste în aceeași perioadă a anului?
Vorba unei colege scenariste care de ziua ei l-a sunat pe tată să-i mulțimească simplu, cu un text de genul: Thanks, daddy, for fucking mom :)))
Recunosc că și ăsta e un lucru care nu-mi lipsește de când sunt freelancer. 

Scurt pe doi, uite ce cred eu. Așa cum un copil îi desenează mamei o felicitare și o topește pentru că ÎN SFÂRȘIT și-a scris numele corect când a semnat, așa cum un îndrăgostit aduce florile care îi plac iubitei lui, chiar dacă sunt doar 3, așa cum o soție reușete să pregătească o cină specială de ziua soțului chiar și când habar nu are să gătească, la fel e și simbolicul din cadou: el trebuie să simbolizeze interesul. 

Prea ne-am obișnuit să bifăm totul în viață! 
Vacanță? Checked, 
Nuntă, Checked, 
Copii, Double checked.
Sună bine “pe hârtie”, dar în ochii tăi se vede bine că nu e așa. 
În viață momentele esențiale nu se bifează. Se trăiesc. 

Foto: AidaBabayeva
Back to Top