O femeie iti greseste mai usor cand o tot banuiesti de greseli pe care nu le-a facut.



Femeia vede gelozia ca pe o agresiune. Informaţia ei genetică, de animal divin, îi spune că zeci de femei din arborele ei genealogic au simţit pe pielea lor că agresivitatea verbală se poate schimba într-una cât se poate de fizică. Nu vor aşa ceva. Jocul de-a Beauty and the beast merge când bestia are colţii şi ghiarele spre lume. 
Dar tu vrei să rămâi în gardă. Eşti ca un corporatist care nu poate să se relaxeze în primele zile de concediu pentru că mintea lui nu se obişnuieşte cu gândul că NU mai e la job. Dacă are ghinion de un concediu scurt, corporatistul trece prin concediu ca gâsca prin apă. Nu înţelege nimic din el, Noroc cu magneţii de frigider şi rahatul, că altfel nici nu ziceai că a fost în Turcia. 


Aşa şi tu. Mai ales dacă în vechea relaţie fidelitatea n-a fost punctul ei forte, o bănuieşti pe noua de tot ce avea vechea. Ce e şi paradoxal, dar şi perfect explicabil, mare parte din bărbaţii geloşi sunt aceia pe care nu-i dă fidelitatea afară din casă. Îi dă nevasta. Tocmai pentru infidelitate. 
De ce e paradoxal? Pentru că n-ar trebui să criticăm la alţii ceva ce facem noi. 
De ce e perfect explicabil? Are românul o vorbă: Hoţului de hoţ i-e frică!
Şi totuşi... Indiferent cum ar fi, gelozia fără motiv este adesea penalizată ironic: dacă tot vede femeia că şi dacă face ceva şi dacă nu face tot are scandal cu tine, nooooo, atunci măcar să-ţi dea un motiv!

Asta şi pentru că am avut parte de o educaţie de căcat, care nu ne-a învăţat nici matematică, nici geografie, nici fizică. Ne-a învăţat că greşelile se pedepsesc şi execuţia corectă se premiază. Ca atare, dacă femeia a scos din ecuaţie necunoscutele, pardon, necunoscuţii, dar vede că nu primeşte un “foarte bine”, ci foarte multe reproşuri. Mult nu durează până îşi dă singură lucrare de control. Compunere. Cum mi-am petrecut vacanţa cu domnul detectiv amator. Iute îşi va şi corecta extemporalul şi cel mai probabil va trece acolo: nesatisfăcător. O să se întrebe  dacă nu cumva ar trebui să schimbe în vacanţa viitoare relaţia all inclusive cu libertatea full options. Nu de alta, dar all inclusive-ul tău are pe listă şi reproşuri, scene ca la teatru şi limitarea libertăţilor cetăţencei. 
Doi sau trei cetăţeni vor spune că nu-i mai trebuie libertate dacă e într-o relaţie. 
Nimic mai greşit. Indiferent că eşti femeie sau bărbat vrei libertate într-o relaţie ca un cec în alb pe care nu ai de gând să-l încasezi. E doar o garanţie. Cum aveau în anii 90 toţi prezentatorii de ştiri tv câte un pahar cu apă lângă microfon. Nu beau niciodată din el. Dar era acolo. 


Nu le luați pentru că mi-am pus fața pe ele, ci pentru că mi-am pus sufletul înăuntru! Când eram eu o tânără studentă...
Posted by Secretele Ramonei - GV on Saturday, 10 August 2019
Back to Top