Ne place să protejăm. Poate prea mult.

bring me to life by dekkanpl

Mesajul era cam așa: Am muncit cât 3 să avem o viață lipsită de griji în... 2. Ea s-a consolat cu altcineva. Scuza ei? Lucram eu prea mult. Am greșit eu?
Desigur, era mult mai lung. Și cu cât citeam mai mult cu atât devenea mai trist și mai bine analizat, ce e drept, o analiză 100% în negru.

Am senzația că am avut două joburi toată viața. Am avut norocul să-mi placă tot ce am făcut, dar asta nu înseamnă mai puține ore, doar mai frumoase.
În facultate aveam mai multe cursuri la care eram absent decât prezențe.
Empatizez instinctiv cu el. În jurul meu multe căsnicii s-au terminat pe acest motiv. Majoritatea cu bărbați care munceau mult, dar mai sunt și cazuri în care ea ducea greul ca să asigure cuplului o viață pe care nu mai apuca să o și trăiască.
Nu-i nimic. O să petrecem timp de calitate împreună. Mai puțin, dar mai bun.
Oare când a devenit prea puțin?
Când a început să nu te mai aștepte singură în nopțile când lipseai?
Unde e vina? A lui, care a încercat să facă totul cum spune societatea că trebuie făcut totul până nu-i mai rămânea pentru ea nimic?
A ei care nu și-a umplut acel timp cu un job, ci cu un blow job?
Nu are nicio importanță.

Nu-mi place să merg cu autobuzul, dar acolo găsești o situație din care înțelegi multe: oamenii se înjură că nu urcă de la scară să mai intre și alții, se ceartă pe scaune, se plâng de nesimțiții care “se împing”. Niciunul nu vede evidența. Niciunul nu înjură pe cine trebuie. Aproape nimeni nu spune: sunt prea puține mașini, prost distribuite, întreținute cât să nu cadă cu un dispreț pentru călător de parcă nimeni n-ar plăti bilet.

Nici el nu e de vină că a muncit pe bârnci, nici ea că s-a simțit singură. Poate el e puțin vinovat că n-a împărțit mai egal povara cu femeia care nu e un șef, ci un coechipier. Și poate ea e vinovată un pic mai mult că n-a apreciat efortul lui de animal de povară. Dar cel mai important vinovat e sistemul care consideră timpul tău liber o risipă. 

Un timp mort în producție: când nu produci trebuie să cumperi. 
Asta e viața ta personală: un timp mort pe care eficiența societății de consum încearcă încet încet să îl elimine.
Back to Top