Vrei să te aprecieze pentru intelect, nu pentru corpul perfect... dar ești mai atent la ce îmbraci... decât la ce spui...




Puteam să spun "atentă". 
Cochetăria e mai mult feminină.
Dar și noi, bărbații, mergem la sala de forță de bună voie, iar la sala de lectură... mai mult împinși de la spate.
N-o să vezi niciodată o femeie care să spună: am prea puține cărți în bibliotecă. Dar toate au prea puține haine.

Unde te grăbești?




Un prieten a comis astăzi una completă: Mi-aș dori să fie din nou vară. Vara lui 1998.
Parcă prea ne grăbim să le bifăm pe toate.
Viața ca un check list.
Facultate. Văzut.
Job. Done.

Iubită, mașină, casă, casă de căsătorii, lună de miere, ani de plictiseală, copil, lapte praf, nervi la fel, vacanțe nasoale, poze reușite, avansare, salariu mai mare, timp mai puțin, școala ăluia mic, apoi facultatea lui, prima lui iubită, prima lui mașină, primul lui job, prima dată când nu te mai sună deloc o săptămână întreagă.
Adesea o întâmplare tristă se transformă într-o poveste veselă peste ani. De ce peste ani? Hai să râdem un pic de probleme chiar în timp ce se întâmplă. Să le râdem în față. Să le luăm la mișto.
Unde ne grăbim? Către linia de sosire?
Panglica pe care o vei rupe la sfârșitul cursei e prinsă la ambele capete de poarta de la intrarea în cimitir.
Eu azi nu vreau să mă grăbesc.
Nu mi se pare o idee bună.
Dar am așa niște deadline-uri...

Foto: yuniarko


Cititus interruptus? 
Comandă cărțile!

https://www.curteaveche.ro/bestseller/pachet-radu-f-constantinescu.html




Muzica nu sună mai bine cu tine. Dar are sens.



Nu e niciun bărbat care să nu relizeze asta. Sunt doar mai puțini care să o spună.

I WANT YOUR TEXT: Trăiesc pe jumătate deși iubesc pe deplin.



O confesiune făcută pe jumătate... pentru că nu e semnată... 

Mie mi-a plăcut. 
-------------

Traiesc o iubire interzisa.
Cand e a mea, parca atunci am intalnit-o pentru prima oara si totusi parca ne stim de la inceputurile timpului. E un sentiment foarte ciudat sa simti ca esti numai jumatate de om atunci cand ea lipseste. 

Misoginii sunt refuzații. Bărbații apreciați de femei... sunt cei care le apreciază!



De multe ori am văzut comentarii la textele mele în următoarea cheie: Articoul ăsta e scris de o femeie!
Și dacă era?
Femeia e o subspecie?
Kathryn Bigelow e bărbat? O știu milioane de oameni doar pentru că a fost nevasta lui James Cameron? NU. A regizat The Hurt Locker. Și i-a luat fostului soț Oscar-ul de sub nas.
Virginia Woolf a fost bărbat? NU. Dar a scris mai bine decât mulți. Și cu mai mult curaj.
Spre deosebire de ele... și păstrând proporțiile... Radu Vâlcan e bărbat.
Iar cei care cred că e doar un actor frumușel care dă bine cu replici scrise de alții prin scenarii... s-ar putea să aibă surpriza că ale lui sunt chiar mai bune. (Îmi cer scuze scenariștilor care se vor simți lezați, nu asta era intenția)
De puțin timp Radu Vâlcan are și blog. Nu și l-a lansat oficial. N-a dat o petrecere în Fratelli să frăgezească presa. Nu s-a folosit de imensa mașină de marketing a trustului în care lucrăm amândoi. Modest ca de obicei.
Intrați pe blogul lui. Măcar de curiozitate. Vă garantez că o să vă întoarceți.


Sfârșitul lumii în direct. Zilnic.



Sunt mai multe televiziuni, radiouri și site-uri de știri decât... evenimentele.
Sunt mai mulți lideri de opinie decât... opinii.
Unii luptă pentru audiență fiind dependenți de faimă.
Alții pentru că vor să schimbe ceva și știu că nu poți să influențezi nimic dacă nu te ascultă nimeni...
Cei mai mulți o fac pentru bani.
Ca în amantlâcuri, realitatea e ceea ce cunoști. Așa că uneori ai o pânză neagră pe ochi deși crezi că ești cu ochii larg deschiși.
Cum sunt preoții interpuși între Dumnezeu și om, de parcă un tată ar avea nevoie de traducător ca să discute cu copiii lui... la fel și informația este filtrată, periată, coafată.
Înainte se spunea că trebuie să citești trei ziare ca să înțelegi corect o știre.
Acum stai și te întrebi care să fie cele trei ziare.
Să fim serioși. Nimeni n-ar avea acces la informație fără agențiile de știri. Nu e nicio babă la etajul 3 care să știe chiar tot ce se întâmplă în țară... poate pe scară...
Dar încetul cu încetul trebuie să ne dăm seama cine minte mai mult, cine mai puțin și cine deloc.
Încetul cu încetul trebuie să nu mai acordăm așa de ușor a doua șansă celor care ne-au vândut bullshit la preț de știre premium.
Și... nu. Nu trebuie să aruncăm televizorul pe geam. E suficient să schimbăm postul.
Nu trebuie să dăm jos site-uri dacă ne pricepem la IT. E suficient să nu le mai accesăm.
La fel cum facem și cu oamenii care ne mint. Nu aruncăm în ei cu pietre. E mai dureros să le întoarcem spatele.

Foto: Valashard

O fată, multe roluri și-o listă de priorități



Să fiu mamă, să fiu soție, să fiu manager sau să mă dedau viciului scrisului ca o prioritate nou apărută? Prioritățile își fac intrarea în vocabularul uzual încă de pe băncile grădiniței, când învățăm că nici măcar Napoleon nu putea să lupte în vremuri de iubire. Sau că socoteala cu măritatul la douăzeci și cinci, gemenii la treizeci nu merge, dar apare la pachet cu divorțul la treizeci și cinci. Cât timp sunt posibilități, să-i dăm bice și să deschidem larg ferestrele casei, sufletului, lui Johari si altora și să ne alegem viața în care prioritatea numărul unu este fiecare din noi.

Epoca de piatră a priorităților mele.
Probabil și alții au auzit încă de pe băncuțele grădiniței expresia cu ”nu sunt Napoleon care face zece lucruri deodată” de fiecare dată când solicitam vreunuia din familie să se joace cu mine, să-mi aducă ceva, în genere să-mi satisfacă pohta ce-o pohteam în timp ce ei dereticau, găteau, alergau. Nici până în ziua de azi nu-mi amintesc să fi detaliat la vreo lecție de istorie cele zece lucruri pe care le făcea Napoleon, în afară că se bătea și iubea femeile și în mod special pe una, Franța îi zicea. Războaiele și femeile sunt două activități pe care sigur nu avea cum să le întreprindă concomitent decat dacă era un Mr Grey precoce, cu toate cele cincizeci de umbre ale lui. Să zicem că asta ar fi pre-istoria termenului de priorități din existența mea chinuită de prea multe activități, prea puțin timp la dispoziție și infinit de mult spirit boem, total incompatibil cu matematica proceselor și procedurilor.

Cine a fost mai întâi, prioritatea sau posibilitatea? 
La un moment dat m-am gândit să-mi fac ordine în viață. Aveam zece ani și am decis împreună cu cea mai buna prietenă că vom rândui lucrurile așa cum se cuvine: la douăzeci și cinci de ani ne vom mărita, la treizeci vom face primul și al doilea copil (că ni se părea nouă că e cool să ai gemeni și nici nu înțelegeam că gemenii nu ies la comandă) și pe urmă Dumnezeu cu mila, că nu mai puteam trece cu gândul orizontul celor treizeci de ani. Eu am debutat conform cu planul, mi-au ieșit cele două milestone-uri din project planul vieții mele și am fost mândră de cât de bine am știut să orânduiesc prioritățile și posibilitățile. Ei, n-au ieșit ele ca la manual, am mai tras de rochie, să pară că acoperă genunchii goi și golurile din suflet, am împins căruciorul mai la dreapta, în speranța că găsesc drumul fără hopuri, dar până la urmă contează faptele, nu premisele. Ce n-am intuit este că graficul exponențial proiectat a cotit-o brusc pe logaritmic și prioritatea divorțului se iți de mai multe ori decât se ițiră ocaziile de măritiș. Orice tragedie, chiar și Titanicul se transformă până la urmă într-o operă de artă, așa că filmul vieții mele a revenit precum graficul lui Gauss și acum urcă înapoi pe culmile unde toate-s priorități și nouă-s toate.
Nu degeaba al doilea proverb răspândit după cel cu Napoleon e cu socoteala aia de acasă și din târg: păi cam așa e, oriunde se dau chestii bune și scumpe nu se înghesuie nimeni. Toți se aruncă la ieftin și bun, uitând că asta nu prea se întâlnește. Cam așa mi s-a întâmplat și mie: viața planificată și organizată în celule de bază și de război n-a prea vrut să-mi iasă. Probabil că la un moment dat, dacă analizam mai bine situația, aflam care sunt avantajele mele competitive strategice, nu banalul SWOT de care oricum știe toată lumea și reușeam să mă definesc mai bine în rolurile clasice de soție, mamă, manager (ah, cum să redau accentul acela cu urcă firma pân' la cer), fiică, prietenă și lista poate continua.

Prioritățile mele, dezastrele lor.
Am o viață agitată, încâlcită, alerg și întârzii mereu, îmi vin în minte o mie de idei și apuc să pun în practică una, am pornire frumoasă și finalizez greu (sîc), dar și când se dă neica Neculai din pod, să te ții. Fac multe lucruri, spun unii, prea puține spune mama. Mi-aș fi dorit să-i fi moștenit energia, disciplina și îndemânarea. În fereastra unui domn, cred că Johari îi zice la mine scrie urgent și important, urgent și important, nu renunț la nimic din ce-mi făcea plăcere la douăzeci, la treizeci, când eram domnișoară, când nu mai eram și iubeam, când am născut, când copilul a crescut, când eram asistent și când am devenit altceva și altcineva. Adaug, la fel ca și în dulapul cu haine și nu scot aproape nimic. Ineficient, nu am nevoie nici să mi se spună, nici să mi se calculeze, știu deja.
Știu și când să fac o pauză și să iau lista și să tai. Măcar o dată pe an mă gândesc cu ce-mi îmbogățesc viața și cu ce o curăț. Încerc să mă țin de lucrul acela, cu greu, dar încerc.
Altele le amân, pentru că așa sunt făcută și luptatul împotriva firii e o mare pierdere de timp. Mi-a spus mie odată un olandez  nezburător că mai bine să lucrezi cu voința, nu cu rezistența. 
Știu foarte bine să așez pe o axă toate timpurile și modurile în limba engleză cu o logică pe care i-o datorez profesoarei mele tinere și drăguțe. Nu știu să-mi așez însă timpurile și modurile mele, pentru că îmi place să cred că viața e dincolo de priorități și că trebuie să-i lași și un spațiu în care să te surprindă. 
A fost prea târziu să public cu regularitate de la 33 de ani, așa cum îmi doream copil fiind? A fost prea târziu să învăț să schiez la treizeci și de ani?  Va fi prea târziu să mai am un copil la patruzeci de ani? Dar să mă apuc de re-intrat când alții se retrag? 
În  ordinea lumii, prioritățile ți le scrii tu, cu optimism și curaj. Nu le scrii precum letopisețul Moldovei, ci precum wikipedia, mereu cu posibilitatea de adăugiri, care să reflecte cea mai nouă siluetă a destinului tău. Al meu e așa într-o transformare, că deja nu înțeleg cum am ajuns la măsurile standard 90-60-90:) Orice prioritate a mea este cu siguranță un dezastru pentru altcineva. Dacă eu am ca prioritate copilul, cineva va suferi din lipsa mea de atenție, timp, producție la hectar. Dacă am în atenție cariera, vor plânge copilul, bunicii care îmi vor prelua din responsabilitățile de mamă și vecinii care îmi vor comenta decizia. Dacă prioritatea devine forma mea fizică și spirituală, atunci vor plânge în cor toți cei care știu cum mă cheamă și au nevoie de ceva de la mine fix când eu îmi alerg sufletul și surplusurile pe bandă, pe scenă, pe plajă și pe unde s-o mai nimeri. Mă opresc aici cu detalierea posibilelor priorități, că deja am avizierul de acasă plin cu reclamații. Și pe principiul sănătos învăț din mers că o cadă cu lacrimi nu face cât un strop de gelozie, mai bine să prioritizeze altii și să traiesc eu.

Foto & text: Raluca Kisescu.

Citește și articolul ei de ASTĂZI! Link http://bit.ly/Ms1zEq

Make your own bricks.



Sunt de respectat cei care și-au construit cariera cărămidă cu cărămidă.
Dar îi admir pe cei care și-au făcut singuri cărămizile cu care au construit.
E minunat să ai o carieră spectaculoasă într-o companie, dar e mult mai greu să pornești tu o companie.
Sunt un fan al sporturilor.
Am performat în două... deloc ușoare. Bărbătești.
Oricât de mult te-ar ajuta genetica (ADN-ul e ca talentul în cazul sporturilor) fără muncă susținută nu ajungi nicăieri.
Dar oamenii care nu încetează să mă uimescă sunt aceia care oricât ar fi de defavorizați... nu se lasă.
Aveam în sala unde mă antrenam un tânăr care nu-și putea coordona bine membrele din cauza unei boli. E mai puțin important de ce suferea. Important e că nu alegea să-și plângă de milă. Să meargă să ceară un ajutor de handicapat. Venea să tragă de fiare.
Era un erou pentru noi, cei care nu aveam de surmontat decât... lenea. Sau febra musculară. Sau o accidentare care ne ținea pe tușă. Sau cântarul... când trebuia să intrăm în categorie.
Mereu găsim scuze să nu facem ceva.
Programul încărcat.
Banii.
Lumea care ne stă împotrivă.
Curentul care merge în altă direcție. Moda în care nu ne încadrăm.
Până și în modă sunt oameni care o urmează... și oameni care o dictează.
Oameni care au viziune. Nebunie. Perseverență.
Înainte să compătimești un bărbat aflat într-un scaun cu rotile, întreabă-te dacă viața ta merge mai bine. Admiră-l când nu cerșește la intersecții.
Și dacă el poate să facă aproape tot ce poți tu... nu cumva mergi... când ai putea să zbori?

Foto: airsteve

Când viața vrea să te pedepsească exemplar... îți oferă a doua șansă.



Iar tu stai și te uiți.
Eziți...
Te gândești la riscurile unui nou eșec. Cu cel vechi erai obișnuită.
Te gândești la vrabia din mână... și gardul pe care stă cioara pare prea abrupt. Cum abrupte sunt cuvintele pe care trebuie să le spui tu dacă te-ai decide să te rupi. Abrupte scările pe care ți-ai coborâ istoria recentă împachetată cu grijă și pusă în geamantan. În cutii.
Dar... nu... nu ne place nefericirea.
Când nici nu pot spune că aveam un blog... mi-a scris o fată care mi-a citit cartea.

Pe vremea aceea aveam mai mult timp și am vorbit un pic despre problema ei. Părea atât de simplă de la București...
...simțea că se topește când intra un anumit domn în cameră...
...și nu mai simțea nimic pentru domnul ei...
Care.. în fine... nu greșise nimic.
O ceartă. O palmă. Ceva... cât de mic... interesul pentru altă femeie... orice care să justifice plecarea.
Ea a plecat până la urmă. Și a fost bine. Știu zeci de cazuri în care schimbarea a funcționat fie și numai pentru că oamenii aceia aveau nevoie de o schimbare.
E imoral?
Poate că trebuia să rămânem în continuare la televiziunea alb-negru... a fost imoral să renunțăm la televizorul acela Diamant din sufragerie.
Uneori schimbarea e evoluție. Nu știi ... până nu încerci.
Nu e ciudat că acceptăm ușor ideea că sistemul osos se schimbă complet din 4 în 4 ani... președinții vin și pleacă... dar sentimentele... atracția... inefabilul acesta... trebuie să fie mai statornic decât fierul cornier.
Fă-ți planuri de viitor, dar conștientizează că trăiești în prezent. Eternitatea nu e alrtceva decât o zi care se tot repetă.
Cât despre povestea cu Făt Frumos și Ileana care au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.
Și eu vreau.
Poți să crezi în miracole. Nu să te și bazezi pe ele.

Foto: Fort-o

Imi place ca i-am daruit toata puritatea tineretii mele. Imi place ca e cel care a meritat-o. (I WANT YOUR TEXT)



N-am putut rezista provocarii...! 
Da. Imi place.
Imi place ca viata ne-a tinut departe timp de 17 ani. Imi place ca soarta s-a plecat in fata ei si ne-a reintalnit privirile.
Imi place ca i-am daruit toata puritatea tineretii mele. Imi place ca e cel care a meritat-o.
Imi place ca abia ma lasa sa respir atunci cand ma tine in brate. Si ca ochii mei nu il mai cauta atunci.
Imi place ca exista.
Si-mi mai place ca voi putea striga odata "Imi place viata! … in viata ta."
P.S. Lana Del Rey ne va spune povestea in "Lucky Ones".

Adina.
Foto: George Dumbravă

Dream building...



Suntem 6 miliarde... dar nu ne cheamă nimeni la un team building... 

Ne asmut unii împotriva altora... și suntem atât de ușor de provocat...

Ne unim mai ușor împotriva unui lucru... decât pentru...

Sperăm în tăcere la un mai bine pentru care nu facem nimic. 
Nu facem nimic să se întâmple. Așteptăm să ni se întâmple.

Cerem.

Căsuța de mail a lui Dumnezeu e tot timpul plină. Oameni care vor mai mult decât au... un mai mult care de cele mai multe ori înseamnă doar... altceva decât au.

Pentru un vis nu aștepți. Nu te milogești. 
Lucrezi la el. 
Îți bandajezi dezamăgirile. 
Îți reanimezi motivațiile când mai au un pic și mor. 

Dacă ai ceva de spus... mai devreme sau mai târziu se strâng oameni să asculte. 
Dacă zidești ceva important... pe lângă cei care îți dau la temelie... se strâng și oameni care vor să ajute.

Majoritatea vor tot ce cred că poate lumea să le ofere. 
Puțini vor să ofere ceva lumii. 

Mulți vor să domnească asupra ei... câțiva să o schimbe. 
Dar realitatea e doar o limitare a imaginației. Poți să te plângi sau poți să o înfrângi. 
Dacă tu crezi într-o idee care e contra sistemului, luptă contra lui. Orice sistem are doar de câștigat din asta. Cei care luptă contra lui îl fac un sistem mai bun. 
Sigur... și să crezi în tine e o noțiune care are limitele ei: spitalele de nebuni sunt pline de oameni care cred în ei. Cred că pot să zboare de la etaj fluturând două batiste... se cred Napoleon... 

...e o treabă riscantă... să crezi în tine.
Dar cineva trebuie să o facă.





Foto: NanaBleedsStars



Click pe foto pentru un articol mult mai important decât acesta. 
Dacă te convingem e bine să știi că ORICE SHARE CONTEAZĂ!



Al doilea nu e în plus. În plus e primul.



Bărbații vor să fie siguri de sentimentele tale mai ales când nu sunt prea siguri...de ale lor. 
Și încearcă să te lege.
Dacă e contabil, îți va ține cont de tot ce ți-a dat. Ocazional, mai mult sau mai puțin discret, îți va da și bonul de casă... ești obligată să-l păstrezi până la ieșire...
Dacă e artist va încerca să te facă să înțelegi cum n-o să mai poți niciodată să pleci din operele în care a prins bucăți din sufletul tău... 
...mda... nu e o diferență chiar atât de mare între artiști și contabili...
Apoi apare cineva. Altcineva. În prezența lui ți se moaie picioarele. Deschizi fereastra când toată lumea moare de frig și ție parcă îți e doar un pic mai bine. 
E ca la o boală: treci prin toate fazele.

Negarea. 
Nu se poate. Nu sunt eu aia care să fie cu unul și să se taie ca maioneza când se întâlnește cu altul. NU. O să stau liniștită, iau o aspirină... și-mi trece. NU sunt îndrăgostită de un alt bărbat.

Furia 
De ce tu și nu alta? De ce nu stricata aia din gașca voastră? Aia pe care n-ai halit-o niciodată... mereu ai zis că o să-și înșele prietenul... viața ta de-abia se așezase... îți vine să-ți scoți inima din piept și să o bați. Deocamdată însă... bate ea. Din ce în ce mai necontrolat.

Negocierea 
Bolnavii merg și negociază cu Dumnezeu: dacă mă fac bine promit că mănânc numai morcovi. Femeia care luptă cu propriile sentimente are un alt fel de negociere: îi cere oficialului tot felul de gesturi. Uneori îi cere lucruri. Gesturi și obiecte care i se par greu de oferit. Pline de sens. Sau doar scumpe. Și despre care speră să o convingă să rămână cu el. De cele mai multe ori nu va rămâne nici cu ele. Că i le cere înapoi când pleacă...

Depresia 
Cu cât femeia are principii mai stabile care o țin în relație sau pur și simplu are mai mult de pierdut... cu atât mai mult o deprimă iminența acceptării. Cum să accepți că iubirea pentru primul a murit? Că numai au gust săruturile lui. Că nu-i mai poți suporta atingerea... era mai bine la început când măcar te gândeai la celălalt în timp ce făceai dragoste cu primul... deși sunt atât de multe cazuri când nu poți face nici asta...
Se trezește noaptea strigând. 
Plânge din orice... 
A fost și un pic amuzant textul până aici... dar la depresie parcă nu-mi vine să glumesc... 

Acceptarea
La un moment dat toți trebuie să luăm o decizie. Până și amânarea e o decizie... în timp ce amâni s-ar putea ca lucrurile să se schimbe...
Schimbă tu. 
și... da... boala asta nu-i iartă nici pe bărbați... dar la noi deciziile se iau mai repede. Chiar dacă mai repede nu înseamnă neapărat și... mai bine.

Foto: sarahlouisejohnson

.........






Iubește-mă cu voce tare :)



Sunt multe situații în care o dragoste trebuie să rămână ascunsă. 

Una ar fi  când se împotrivește familia... 
de exemplu soția lui... sau soțul ei...

Sunt și mai multe situații în care stă și se uită la tine ca blonda-n meniu pentru că nu știe ce să comande. 
Nu știe dacă te vrea fast food... sau la pachet pentru acasă. 
Și pentru că nu s-a decis ce vrea, nici nu poate să spună ce vrea... de la tine. 

Cum ar fi dacă ne-am spune cinstit tot ce vrem? Numai ce vrem. 
Te vreau pentru sex. 
Te vreau pentru că nu mă ascultă nimeni altcineva și n-am bani să merg la psiholog (o canapea avem toți prin casă)...
Nu facem asta. Și cred că e foarte bine. 

...dar... totuși... tu știi ce vrei de la ea... ea nu s-a decis... 
Tu te gândești la o cerere în căsătorie, dar n-ai cum să o ceri, că n-ai cui... ea nici nu se gândește să te prezinte.
Sau invers. Ea și-ar tatua numele lui pe pielea ei fină, el are șoricul gros și n-o lasă nici să-i dea tag pe facebook...
Toți am fost ilegaliști măcar o dată. 
Sau măcar... circumspecți...

...dar pentru că eu nu m-am întâlnit niciodată cu femei care aveau IQ-ul cât talia... amândoi am știut de ce nu vorbim... de ce nu ne afișăm... 
și uite... tu stai și mă citești și nu ești lobotomizată... ești doar îndrăgostită... nu e mare diferență... lobotomizarea e ireversibilă... îndrăgostirea se rezolvă cu dușurile reci ale indiferenței...

stai și mă citești și vrei să-l crezi că nu spune “Te iubesc” pentru că nu e pregătit... că doar se știe că e nevoie de cel puțin o oră de încălzire cu joc de glezne pentru două cuvinte... 

stai și mă citești și vrei să-l crezi că numai proștii își pun pe facebook „in a relationship”...

stai și mă citești și vrei să crezi că pur și simplu i se umflă degetele și nu mai poate să poarte verigheta aia...

sau că e ateu... și n-are rost să vă căsătoriți... în niciun caz la biserică... draga mea... nu știu cât de necredincios îi e el lui Dumnezeu... dar ție... îți va fi sigur...

Toți vrem să fim iubiți cu voce tare.
Cu majuscule. 
Să se simtă bine și când te ascunde în dormitor... și când te scoate în lume și te prezintă prietenelor.
E important să te prezinte. E și mai important cum te prezintă. 
Un prieten... sau prietenul meu...
Un vecin... sau... locuim deja împreună... 

Iar despre cei care... chiar și când nu mai e niciun motiv... păstrează limita de discreție față de partener, de parcă ar fi la bancă... ține... cont... că nu sunt cea mai bună investiție. 












Cel mai important motiv pentru care e OK ca o femeie să-și urască soacra.



Dincolo de gelozia mamei care-și încredințează puiul unei rivale mai tinere...

Dincolo de șicanele acestui periculos menage a trois care numai în pat nu se întâmplă, dar în rest îl simți și în concediu... (știi senzația aia că și atunci când nu e lângă tine te supraveghează din tablou?)...

Dincolo de sfaturile legate de cum să-i gătești soțului, când tu nici nu te-ai decis încă DACĂ să-i gătești...

Există un motiv pentru care mamele de băieți, deveniți între timp mai mult sau mai puțin bărbați, merită privirile acelea care pot ucide din ochii nurorilor:

Ele  i-au crescut.

Sigur... la prima vedere ar trebui să le mulțumiți pentru asta... dar...

Ele i-au obisnuit leneși! Când vezi că e o fraieră care face de două ori pe săptămână curățenie generală... parcă nu-ți mai vine să pui mâna. E treabă de femeie.

Ele i-au crescut... mofturoși. După ce că nu gătesc nimic, tot ei vor să le dai dintre cele 3 feluri la care ai muncit toată ziua... un al patrulea!

Și după ce că sportul lor favorit sunt Halberele, vor strâmba din nas dacă tu pui kilograme pe tine. Chiar și dacă asta se întâmplă când... naști...

Ele i-au crescut aroganți! Acceptând locul doi în familie. Fie față de bărbat... fie față de propriul copil.

https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2





Dar mai ales... doar ele sunt de vină când sunt misogini. Doar o femeie poate să le urască profi pe toate celelalte. O femeie care simte că îmbătrânește și e dată la o parte de noul val. O femeie care-și consolează băiatul la fiecare eșec sentimental până ajunge omul să creadă că problema nu e la el. Celebrul “Lasă, mamă, că e plin de femei, nu plânge după curva asta... ”

Cum poți să-i mai repeți textul ăsta chiar și după o serie de 10-20 cazuri... Nu e clar că le va vedea curve pe toate?

Felul în care privește femeile o mamă de băiat... este exact felul în care le va vedea și el.

Crescutul nu presupune doar nutriție, ci mai ales educație.


Back to Top