De ce bârfim la vedere ce apreciem în secret?

 

De fiecare dată când vorbesc cu un copil mă întreb unde se duce sinceritatea aia deborbantă. Cu excepția micilor animăluțe antrenate cu frica orice copil îți va spune ce-i place și ce nu-i place cu brutalitatea întregii lui candori.
Am crescut.
Sinceritatea e un produs de nișă.
Promiscuitatea e un defect al celor care obțin ce noi nu îndrăznim să spunem că vrem. Uneori nici măcar să admitem că vrem când suntem singuri, noi cu gândurile noastre.
Pentru că tot sunt acuzat mereu că țin partea oițelor rătăcite ca un păstor cu intenții ascunse voi face o afirmație riscantă: femeilor le plac cuceritorii. Bărbații de casă sunt ținte fixe. Unde e adrenalina când iei pate de ficat de urs? Ia să te urmărească unul brun pe lângă Brașov? Atunci aventură cu final deschis!
Vârful carierei erotice pentru orice femeie este să cucerească un cuceritor. Să-l scoată din circuitul casual sex-ului în natură.
Sigur, ele vor plânge lângă prietenele seduse și abandonate, se vor teme să nu cadă într-o asemenea cursă, dar în secret toate își doresc unul după care s-a plâns mult, chiar cu riscul să li se umple inbox-ul de mail-uri de amenințare de la foste.
Și pentru mulți bărbați e la fel. Le fac pițipoance pe cele care le scapă.
Și noi ne dorim femeia fatală convertită la www.gustverde.com! News flash, femeia fatală alege să gătească, nu se convertește la cratiță.
Lista e interminabilă:
Suntem adepții ecologiei când nu ne permitem o mașină cu motor de 6l, dar așa ne-am da pe un circuit cu un monstru care consumă 50 de litri de benzină la 100km.
Suntem cei mai mari dușmani ai favoritismelor la birou până intrăm în grațiile șefului. În secret toți am vrea să ne treacă toate proiectele din prima, fără ore suplimentare.
Ni se pare indecentă afișarea unui stil de viață absolut fabulos... dacă vedem hainele acelea doar pe site-uri de modă, nu și la noi în dressing.
Succesul ne pare mereu dubios când noi căutăm doar explicații pentru eșecurile noastre, nu și soluții să ieșim din rând.
Se spune că bârfesc doar cei care nu pot.
Eu cred că toți putem. Dacă în dorința noastră de egalitate nu încercăm să-i tragem pe alții în jos, să fie la nivelul nostru, ci facem un pic de efort să ne ridicăm noi, poate chiar mai sus decât nivelul lor.

.........
Acest blog e în finala premiilor Radar de media. Dacă vreți îl puteți vota urmând acest link http://bit.ly/LGS2Zk. Punctul 8, categoria cel mai bun blog.
Back to Top