Nu ești suma experiențelor pe care le-ai trăit. Contează doar acelea pe care... le-ai înțeles.




Cum e posibil să te îmbogățească experiențe care te-au lăsat... pe minus? 

Mulți se vor grăbi să spună că ai în orice o lecție de învățat. Scrie peste tot pe facebook... A naibii facultate care nu se mai termină decât cu o diplomă de granit pusă la cap sub formă de cruce. Pe ea va sta trecut în relief numele absolventului. A trecut prin viață, a învățat multe lecții, a dat multe examene... și a luat notă de trecere. Pe lumea cealaltă. 
Trăim sau contabilizăm? 
Bile albe, zile negre.
Note bune care fac notă discordantă. 
Evaluări ale căror rezultate nu mai au chiar de a doua zi nicio valoare. 
Din orice experiență să nu pierzi lecția. Urăsc platitudina asta. Pentru că experiențele trebuie înțelese ca experiențe. Nu ne dă Dumnezeu test grilă! În plus... care crezi tu că e lecția? La ce materie te ascultă Doamne-Doamne? Materia cenușie?
Unii cred că lecția înseamnă că focul arde și ca atare nu se mai apropie de el. Lecția e (pentru ei) evitarea repetării acelei experiențe. În domeniul meu (ah, cum sună asta, reformulăm) în domeniul relațiilor... această lecție învățată generează mii de fete bătrâne și onaniști invidioși. Și pe cine sunt invidioși acești premianți? Acești oameni care și-au învățat lecția? Pe cine pot să fie invidioși acești eminenți? Pe repetenți. Pe cei care repetă greșeala, culmea, cu succes. 
Bravo, fenomenule! Stai jos, singur în bancă. Ai un 10 (zece) la singurătate. 
Alții cred că lecția este... să eviți OMUL. Pe el, gunoiul care ți-a înșelat așteptările. Acest tip de premianți șterg numărul ei din agenda telefonului. Apoi îi dau unfriend pe facebook și taie de pe orice listă și prietenele mutuale. Ei sunt convinși că se adună doar cine se aseamnă. Ciudat, chiar și în filmele de categorie B vezi polițiști care sunt parteneri și n-au nimic în comun. Oare nu le-a sărit acestor premianți în ochi nici măcar faptul că unul e alb și altul negru? 
Cei care cred că au absolvit magna cum laude această lecție își imaginează probabil că un singur om nasol exista pe pământ și se mișca brownian când a dat fix peste el. Dacă n-ai niciun fel de experiență de viață, doar uitându-te la știri, vei realiza că “oamenii răi” sunt mai mulți. 
Lecții, lecții și iar lecții...
Dumnezeu e Lenin și strigă la noi: Învățați! Învățați! Învățați!
Câtă aroganță! Dumnezeu a creat lumea întreagă pentru Georgescu, să aibă el unde să-și dovedească dibăcia. 
Lumea e un Truman Show! Georgescu show!
Așa cum arta poate funcționa și fără o morală, la fel și viața funcționează perfect fără înțeles. 
Doar noi suntem ambițioși și vrem să-i găsim unul. 
Back to Top