Reabilitarea geloziei



Mulți spun că e o mare calitate să nu simți gelozie. 
Poate să nu ți-o manifești... 
Să n-o simți... mi se pare aroganță sau indiferență.
Aroganța să cred că din 6 miliarde de pământeni (3 miliarde dacă exclud pământencele) nu se găsește nimeni care să fie mai bun ca mine. Sigur, din cele 3 miliarde mai sunt și copii și bătrâni, dar nu facem statistică...

Indiferența mi se pare și mai jalnică: eu cred că ea e atât de convinsă că unul mai bun nu găsește... pentru că nu se uită nici dracu la ea. 
Așa că de ce să fiu gelos? Nu sunt prima ei opțiune. Sunt singura ei opțiune. 
Wow... Un erou al timpului nostru.

Eu cred că sunt contra curentului opiniilor exprimate pe față și fix în direcția acelor cuvinte pe care le gândim fără să le spunem: gelozia e ok.
Până la un punct. 
Dar punctul ăla nu e undeva prin codul bunelor maniere. Ce ne spunem în casă, rămâne în casă tocmai pentru că nu stăm ca în bancurile cu Sir și Lady la o masă și ne vorbim cu pluralul de politețe. 
Gelozia este până la urmă o stare de alertă. 
Și toți preferăm în secret gelozia, nu letargia.

V-am spus de o mie de ori că nu sunt bărbatul perfect și mulți au crezut că e o manevră de marketing... 
Nu. Asta n-a fost. La manevrele reușite de marketing nimeni nu-și dă seama că sunt manevre. Nu te pot înșela decât oamenii în care ai încredere. 
Sau care se ascund foarte bine.
Eu nu mă ascund. Hai să n-o mai faceți nici voi. Cu măsură, desigur, că nu vreau să citesc despre voi la știri. 
Othello și Desdemona de Calea Rahovei.

S-ar putea ca partenerul să o ia ca pe un compliment, un semn de atenție, o deschidere de gardă. 
O cădere de mască. 
Afurisitele astea de măști, că la unii oameni sunt ca foițele de post-it: câte 500 una peste alta, de nici nu știi câte trebuie să dezlipești până ajungi la aia care e prinsă direct pe carton. 
Divaghez...
Știi ce ni se potrivește nouă? Da... Mie și ție... 
Vorba aia care circula pe facebook: Eu nu sunt gelos, dar ce-i al meu, i-al meu!

foto>

Important (pentru unii)
Lansarea unei cărţi deja epuizate numită banal, Necenzurat va avea loc ca o sesiune de autografe cu foarte multe surprize cu stil marca Sarto. 
Data s-a stabilit deja şi va fi comunicată pe pagina lor. Sunt de urmărit dintr-o mie de motive, acesta e doar 1001  

Pentru că sunt 2000 de oameni care au cumpărat "ediţia Sarto" şi locul este high class şi (ca orice loc high, nu e cât Polivalenta) recunosc deschis că NU încap 2000 de oameni şi voi fi nevoit să aleg. Va fi foarte greu, dar cineva trebuie să-şi asume. Dacă ai cumpărat deja NECENZURAT şi pe semnul tău de carte e Sarto, scrie-mi pe adresa radufconstantinescu@gmail.com 
Spune-mi DE CE vrei să vii la lansarea unei cărţi pe care o ai deja şi eu îţi voi da confirmarea şi adresa locaţiei acestui Secret Party. Pilele la editură nu ajută pentru că nici ei nu ştiu locaţia :)
Back to Top