Muzica nu sună mai bine cu tine. Dar are sens.



Nu e niciun bărbat care să nu relizeze asta. Sunt doar mai puțini care să o spună.

Sunt atât de multe cântece despre iubire încât nici nu știu dacă ar fi existat muzică dacă n-ar fi existat mai întâi... femeia.
Ca atunci când citești Biblia la 14 ani și ți se pare că fiecare cuvânt e pentru tine, la fel e când ești îndrăgostit și îți vorbește Leonard Cohen.
Sunt și DJ și mi se întâmplă extrem de des să aud. Știi... asta e melodia noastră!
De la siropuri până la durități, de la mesaje simple, până la poezie ermetică... toate puse pe note care făceau două suflete să vibreze ca un singur instrument.
"Mi-am cucerit soția pe Lady in Red. Dansam și îi traduceam versurile". Așa mi-a spus un mustăcios încă verde, care a cunoscut-o pe mama copiilor lui pe vremea lui Ceaușescu. Atunci toată lumea învăța rusește... am dat-o gata!
Un altul mi-a povestit cum ea nu asculta deloc rock, iar el era deja într-o trupă. Firesc, în loc să aleagă dintre fetele care alergau moarte după el, le-a lăsat pe groupies cu buza umflată și s-a străduit să o cucerească pe dezinteresată.
Ea venea mereu pe strada lui trăgând de o vioară.
A învățat să cânte mai multe piese clasice pe chitară și s-a așezat cu o pălărie în față fix în drumul ei către conservator. Abia în a treia zi s-a oprit să-i spună: tu ești chiar talentat, de ce cânți aici?
Când violonista s-a aplecat să-i lase câțiva lei în pălărie el a oprit-o: nu vreau bani, vreau numărul tău de telefon.
Care e “melodia voastră”?

Foto: aurisfoto
Back to Top