Fericirea. La jumătate de preț.


 Când eram eu mic mă tot întâlneam cu o țigancă. Încerca să-mi ghicească. Eu nu mă lăsam și băgam din top, ca toți studenții: Cum să-mi citești, mamaie, viitorul? Încă nu mi l-am scris! Că eu prefer să mi-l scriu singur...
Ea zâmbea și-mi spunea: Banii vine, da se duce ca vântul!
Atunci credeam că e o metodă să mă convingă să-i dau din ai mei.
Acum cred că m-a blestemat.
Îmi place să cheltuiesc. Și nimic nu e mai complicat decât să cheltuiești... ce nu ai.
Pentru noi, cei care muncim pentru bani, perioada de reduceri e fix fericirea la jumătate de preț.
Iar o zi de Sfântă Marie, când toată lumea se îngrămădește la mare, pare fix momentul pentru o expediție de cucerire prin magazine.
Promisiunile sunt Wow. Realitatea, mai puțin...
Fericirea asta promisă la jumătate de preț....
ori nu mai au fericire mărimea ta,
ori nu e chiar redusă...
Ieșim puțin din metaforă și intrăm în magazine.
Afișe mari cu promisiuni și mai mari.
Cele mai amuzante sunt situațiile în care sunt trecute prețuri gen: de la... De la 10 RON... Chiar te și întrebi... ce poate să vândă un magazin de decorațiuni interioare la 10 lei?
Hârtia de împachetat era răspunsul corect.
Poți să-ți pui în ea niște aer.
Sunt atâția în zilele astea care fix aer împechetează, încălzit cu promisiuni mai exagerate decât de la 10 ron.
Azi am fost de trei ori în situația în care mi-a venit să-mi dau singur bacșiș. În facultate se spunea că bacșiș e un cuvânt turcesc de origine română.
De ce?
Pentru că întrebam cu cămașa în mână: Aveți și numărul meu? Nooo... E singura... Da o mai modificați un pic... Pentru ca 5 minute mai târziu să găsesc 3 exemplare numărul meu.
N-am înțeles niciodată de ce există reduceri și la rujuri. Sunt multe lucruri pe care bărbații nu le înțeleg. Există modă la culoarea buzelor? Pot să mă fac de râs dacă sărut iarna niște buze din colecția de primăvară-vară?
Nu o luăm puțin pe arătură?
În fine... câteva cămăși pentru mine care stau mai bine pe ea (una nu e redusă deloc, am un talent deosebit să-mi pice pata pe ce/cine nu trebuie); pantaloni de om serios și de rebel (deși cred în continuare că mai ales la pantalonii bărbătești It’s the inside that counts…) și câteva lucruri pentru ea. Pantofii sunt mereu o problemă. De data asta și angajații.
Tipele de la pantofi și-a băgat cel mai tare picioarele. Iar când am venit cu perechea despre care mi-au zis că nu există... chiar m-am întrebat dacă să mă feresc... poate aruncă după mine... Nu m-am supărat de-a dreptul pentru că toată România era pusă pe liber... cam 100.000 de oameni la mare... iar ele stăteau la casă în loc să stea acasă. E frustrant...
Până la urmă ce e fericirea? O zi liberă.
Back to Top