Empty streets.

Emty street II by Jocologick

Era ora două noaptea când a ieșit din casă. Simțea nevoia să-și liniștească nervii. Să respire. Să plângă fără să fie nevoie să se explice. Să urle ca un animal în agonie fără să deranjeze...
Ceva nu era în regulă cu strada. Nu își dădea seama ce... Apoi realiză că niciodată n-a fost singură la ora asta pe stradă. O singurătate ca o negură groasă s-o tai cu cuțitul! Nu era nimic în neregulă cu orașul, problema era în țara sufletului ei. Izbucni într-un plâns pe care nu era nici nevoită, nici capabilă să-l explice. Era din cauza situației care n-o lăsa să doarmă? Era ofticată că e slabă? Era speriată că e singură? Se simțea ca și când ar fi stat într-o ploaie de întrebări care curgea dinăuntru spre în afară... tuna și flugera din norii grei pe care-i simțea în piept.

Cum ajută o amantă... fericirea conjugală... Punctul de vedere al unei femei frumoase




Nu știu mai nimic despre autoarea acestui punct de vedere, dar avem un prieten comun care îmi e foarte drag. Așa că o parte din credibilitatea lui s-a transferat... și nu degeaba! Ne-am contrat un pic pe textul cu bărbatul care nu e al tău... i-am dat croșeul cu... scrie tu un text... mi-a dat o directă... sunt lucruri pe care eu n-am avut inima să le spun. Dar trebuie spuse. Nu e noua Annonima, pentru că nu cred că se va ascunde... dar până se decide cum semnează... vă las să vă enervați, delectați, să vă pierdeți din iluzii și să învățați de la o femeie care nu cred că vorbește din cărți. 
      
Ce faci cand iubesti un barbat care nu e al tau? Daca tot il iubesti, atunci nu te gandesti ce vei face! Dragostea este oricum un process chimic ce se termina la un moment dat. Dupa cum ti-e (ne)norocul: 6 luni, un an, 3 ani… 

Ce-i faci lui? Numai bine, altfel n-ar reveni in cuibusorul de nebunii mai mult de cateva saptamani si nici nu te-ar alinta, de parca e indragostit asa cum era la 16 ani. Deci orice ganduri negre cum ca ii incurci viata nu-si au locul in mintea ta, cea mult imbibata de constrangeri sociale, impregnate de bunica, ce nu concepe un act sexual neparafat de ofiterul de stare civila.
    

Ce-i mai faci? 
Ii imbunatatesti viata de familie. 
A avea o amanta echivaleaza cu sentimentul de vinovatie, iar cand ajunge acasa adopta un zambet mieros si chiar mai trece si pe la o florarie, daca a intarziat prea mult intre picioarele tale, intr-o dupa-amiaza ploioasa. Daca te gandesti bine, ii salvezi chiar casnicia!
   
Dupa ce frumoasa lui sotie nu mai reprezinta decat strajerul ce-l asteapta la domiciliul din buletin, tu esti gura de aer proaspat, necesara pentru a indura cu stoicism rutina zilelor de barbat insurat. Te iubeste? Probabil ca da sau, cel putin, isi inchipuie ca o face. Asta pentru ca tu esti zana buna, cea care il alina si ii mai face si o felatie de zile mari. Si cum barbatii confunda explozia orgasmica cu profunzimea sentimentelor, sa fii convinsa ca l-ai dat pe spate inca din momentul in care i-ai demonstrat ca faci parte dintr-o alta generatie, una in care femeile au zone erogene si nu inchid ochii cand vad un mascul dezbracat.
    
Ce faci tu? Nu uiti ca esti singura in masura sa inceapa si sa puna capat relatiei. Traiesti ce-ti ofera clipele, te bucuri de quasi-liberatea ce deriva dintr-o astfel de legatura, intelegi ca e corect din partea ta sa nu ceri altceva decat ai stiut de la inceput ca poti avea, nu dai ultimatumuri si …IUBESTI!



P.S. O să fac, vorba Muzei, un exces de sinceritate. Acum 10 ani, când s-a tipărit prima dată FILOSOFIA SEXULUI, îmi era teamă de ce ar putea să spună criticii și am scos din carte multe dintre pasajele mai "hot".  Cât de multe? Cam 30% din numărul total de pagini au... zburat. Acum îmi pasă mai puțin de critici. Cititorii sunt importanți!  

Curtea Veche Publishing a insistat să reediteze acest bestseller într-o prezentare grafică de excepție. Copertă cartonată. Elegantă. Ceva absolut fără precedent în România. 
Mai mult, acum cartea conține TOATE paginile, chiar și pe cele explicite. Până la urmă... e Filosofia sexului :)
O vrei? 
Ia-o direct din link! STOC LIMITAT!





Ce avea în comun sexul din anul 2 cu Flautul fermecat...



Când stai cu alți 3 studenți în camera de cămin e destul de complicat să aștepți o aliniere a astrelor: dacă vrei sex cu prietena ta, trebuie să le oferi celorlalți o... destinație. Unde să-i trimiți? În Bahamas? Acolo te-ai fi trimis pe tine! La bere? Niciodată nu știi câtă bere poate să bea un student atuncicând n-o plătește el! La discotecă? Glumești! Eram pârliți rău și mergeam la disco așa cum merg bugetarii la restaurant: în ziua de salariu. La noi... când primeam bursa! Asta ca să înțeleagă acum și rectoratul cum sprijinea cu banii poporului profitul patronului de la Maxx...

Chiar și biletele la film păreau un pic cam scumpe... Dar Opera era atât de aproape... iar biletele cu reducere pentru studenți... o pomană...

Cât timp tu transpirai erotic, ceilalți mușchetari își lărgeau orizonturile. Tu îți satisfăceai setea de ea, ei, setea de cultură... În plus... îți venea și ție rândul să te adapi de la izvorul muzicii, în funcție de libidoul colegilor și de disponibilitatea fetelor. 
Dar cheful de sex e foarte prezent la vârsta aceea, iar repertoriul Operei... limitat.
Așa se face că am văzut Flautul fermecat de 6 sau 7 ori.
Voi la ce v-ați gândit când ați văzut titlul?

Ce faci când iubești un bărbat care nu e al tău?


  • Varianta moralei? Nu te bagi.
  • Varianta libertinilor? Nu te implici.
  • Varianta mea? Dacă tot te-ai băgat... și n-a fost doar sex... încearcă să nu:


...te simţi vinovată...
N-o să poți, dar măcar să nu te simți vinovată pentru că-i dai viața peste cap, că-i spargi căsnicia, etc... Bullshit. Dacă era așa mișto la el, n-aveai loc!!

...intri într-o competiţie cu cealaltă! 
Să te dovedești mai mișto, mai bună la pat, mai înțelegătoare...Să-i ceri dovezi că te iubește mai mult. Că la tine ține cu adevărat. Că ea contează din ce în ce  mai puțin. N-ai nicio treabă cu ea, nu e tango în trei. Treaba ta e cu el. E bărbat și tu l-ai pus într-o situație în care trebuie să aleagă, fără să-i ceri tu să aleagă... Dacă are ceva pentru tine... o face el singur.

...te transformi în a doua soţie....
O relație extraconjugală cronică e fix ce nu vă trebuie. Eventual să ajungi să și gătești ca ea... poate faceți și schimb de rețete... STABILEȘTE-ȚI UN PRAG DE TIMP! Cât poți să accepți o asemenea relație. Apoi respectă-l orice ar fi. Dar nu stabili limita în 2020!! Un e deja prea mult!   

...oferi necondiţionat doar pentru că îţi e frică să nu te părăsească. 
Cu câte ești mai sigură, cu atât ești mai neinteresantă... 

...te minţi singură...  
Lasă-l pe el...Măcar atât să facă...

...nu-l lăsa să pozeze în victimă... 
Nu e. E bărbat. Dacă tu nu-l ai decât pe el... e destul de clar cine e victima...

Un sfat de DJ..
...nu asculta muzici triste... care parcă vorbesc despre ce ai tu... sau mai degrabă despre ce nu ai t






Blogul e "moft" :)
Unii oameni cred că poți să rezolvi și viața și moartea și iubirea într-o pagină!
Nu poți! 
Așa că "ăia de pot" scriu cărți. Pentru "ăia de pot"... să citească fără să adoarmă. Să citească... să se deștepte :)




De ce spun bărbații mai greu TE IUBESC?



De cele mai multe ori NU SPUN pentru că NU SIMT. Contrar ideilor generale din revistele pentru toante, NU NE PLACE SĂ MINȚIM! O facem doar dacă altfel nu se poate. Și totuși, atunci când bărbatul iubește... de ce se ferește?

Se simt descoperiți.

Băieții au jucat mult “obligatea” când erau mici. Mulți nici nu cresc prea mult… doar numărul de la pantof e mai mare… prețul jucăriilor e mai mare… și… slavă Domnului!... sexul. Bărbații simt că aceste două cuvinte OBLIGĂ LA ACȚIUNE! Dacă te iubesc... înseamnă că trebuie să fac ceva, nu? Mai grav... înseamnă că trebuie să fac ORICE! Și e mult mai ușor să primești ceva, decât să oferi.

Li se pare cheesy.

Telenovelă, frate! Mulți vor să vorbească la fel cu o femeie cum o fac cu prietenii lor. Ciudat... de ce această similitudine când vor de la ea altceva decât vor de la ei? Nu te fuți cu prietenii și nici nu cari mobilă grea cu iubita... Și încă ceva, gagiule, E CHEESY DOAR ATUNCI CÂND NU E ADEVĂRAT. Și e o brânză stricată, nu din aceea cu mucegai nobil.

Simt că-și pierd din masculinitate.

Femeile își doresc bărbați puternici care să le apere. Nu de care să se teamă! Nu știu dacă e pe bune sau nu, dar circula pe facebook un citat din... Vin Diesel... care spunea că iubirea nu e pentru lași. Corect, ai nevoie de curaj să iubești, e ca un bungee-junping fără coardă!

E ca și când o ceri de nevastă.

Teama finală? Dacă i-am spus că o iubesc... cum justific când ai ei insistă și eu n-o cer de nevastă? Relax, bro... au trecut vremurile alea. Da' acum, pe bune, dacă tot o iubești, de ce n-o ceri? :)))


Read more: 
http://bit.ly/BooksOverLooks

Adevărul despre iubire...





It’s the inside that counts.


Într-o primă fază... nimic mai FALS! Cei mai sinceri oameni tot nu-și arată sufletul din prima și... oricum... niciun bărbat nu întoarce capul pe stradă după sufletul unei femei! Și nici invers! Get the fuck real: DIET and GYM. Nici poeții nu glorifică grăsuțele cu suflet mare... dar poate că și Petrarca, Neruda și Eminescu au fost niște superficiali...


Iubirea adevărată durează veșnic.

Înseamnă că toate nefericitele care au stat lângă niște idioți pentru copil au gustat iubirea adevărată în formele ei cele mai înalte: bătăi, umilințe, lipsa de opțiuni; iar ceilalți, care au crezut în a doua, a treia sau a patra șansă au fost niște oameni goi și nefericiți... și n-au cunoscut niciodată iubirea...


În plus... NOI NU DURĂM VEȘNIC! Nu ne cam aruncăm cu promisiunile?


Iubirea din trecut justifică... compromisurile din prezent.

Probabil cel mai tricky concept... ca orice bucată de adevăr care învelește o minciună amară. Câți oameni n-au încercat să regăsească pasiuni care nu mai erau acolo, în oameni care s-au schimbat sau care n-au fost niciodată chiar ce trebuie? Câți oameni nu au negat cu disperare schimbările din ei înșiși... Ducând în spate o culpă din ce în ce mai grea...



Sexul n-are treabă cu dragostea.


Mă duc să râd o oră. Poate cu dragostea de copii, de părinți sau de Dumnezeu să n-aibă sexul legătură. Deși existența noastră demonstrează că părinții noștri au făcut sex cu happy end, iar existența copiiilor noștri arată că și noi am prins ideea. Cât despre Dumnezeu... metoda prin care s-a ales cu un fiu este tot un fel de sex... mai subtil...


Doar în familiile de la țară femeia mai e obligată, în virtutea iubirii, să gătească și să facă... copii.

Să mori tu!?! Suntem în 2012? Poate noi, talentatule! Dar părinții nostri sunt încremeniți pe unde s-a oprit dezvoltarea lor și iubirea trece prin stomac pentru ei!! Sau iese din zonă sub formă de purtători de nume... de parcă Popeștii ar dispărea dacă nu faci tu un efort...


Mulți dintre cei care mă critică îmi fac tare bine. Sunt fix oamenii care au avut doar Dacii și sunt convinși că Dacia e cea mai bună mașină. Sunt oameni care n-au știut niciodată să asculte și sunt convinși că toți gândim la fel. Îmi dau seama datorită lor că e necesar ce fac. Rămâne doar să am timp și nervi.




Citește mai mult! Link:

http://www.radufconstantinescu.ro/search/label/MyShop

Un rău necesar. S1, Ep 6



Pentru un rus, Sașa “Zaieț” Ivanov era cel puțin discret. Pentru pui de legionar avea, fără doar și poate, prea multă experiență. După un război pierdut de Maica Rusie, dar câștigat de compania sa, Sașa nu prea mai avea ce să învețe în primele luni de legiune. Platon avea adesea senzația că rusul era un heroinoman care încearca să se lase folosind metadonă. Era pur și simplu mult prea dependent de război ca să se poată lăsa brusc în pacea de suprafață a lumii acesteia. Dacă Sașa ar fi avut prieteni, Platon ar fi fost unul dintre ei. Zaieț nu numai că îl simpatiza pe român, dar îl și ajuta discret să nu moară dracului cu principiile de gât. Invidioșii spuneau că Platon și Sașa erau prieteni doar pentru că rezistau la fel de bine la băutură. Chiar și așa... n-ar fi fost puțin! La o asemenea băută crâncenă se alesese Sașa cu porecla de Zaieț. Platon era mult prea beat ca să se mai gândească la riscuri, iar strungăreața lui Sașa îi amintea  prea bine de iepurele din desenul animat... când i-a zis prima dată Zaieț toată lumea a înghețat. S-a lăsat o liniște mai rece decât cuburile de gheață din paharele cu vodcă și puteai să juri că respirația mesenilor se transformă în abur mai ceva ca-n decembrie... unii ar fi pariat pe loc că Platon va rămâne fără părți din corp pe loc, alții își căutau neliniștiți armele pe care, de fapt, niciunul nu le avea la el. 

Era cu atât mai neașteptată porecla cu cât era în rusă, iar oamenii de la acea masă nu mai auziseră altă limbă decât franceza de șase luni...  Însă rusul a izbucnit în râs. Un râs sănătos de om sigur pe el, de om care nu se teme de nimeni și care știe că orice poreclă i s-ar da, el o poate transforma în supra-nume.
          Ca o eliberare după tensiunea momentului, toată lumea a băut și mai puțin responsabil... Cădeau legionarii unul câte unul de mai mare drgul în fața unui inamic competent și tenace, deghizat în prieten: alcoolul. Platon și Sașa au rămas ultimii. Ce-i drept, nu ultimii în picioare pentru că niciunul dintre ei nu ar fi putut să se ridice de la masă, dar erau în acea stare binecuvântată în care nu-ți mai dorești nimic din ceea ce nu poți să ai. Inclusiv poziția bipedă. Milioanele de ani de evoluție care au făcut posibil mersul în două picioare erau subapreciate de acești doi bărbați care nu aveau niciun chef să se ridice.
          Ca prin vis, Platon l-a auzit pe Sașa dădăcindu-l. Din toate sfaturile pe care rusul i le turna în urechi, el a reținut peste ani unul singur: să n-ai încredere într-un om cu care nu te-ai îmbătat niciodată. Platon era acum într-un cerc select din cercul deja destul de select al legiunii străine. Deocamdată un cerc de doi.
          - Ia spune-mi, l-a întrebat Sașa, e ceva în care crezi dar ți-e rușine să recunoști? Mulți cred în Dumnezeu, dar n-ar purta o cruciuliță la gât. Alții cred doar în geometrie, dar se cunună la biserică... Tu în ce crezi pe lumea asta... În pumni? În femeie? În pumni sper că nu crezi... să nu crezi nici în ai tăi, dar mai ales în ai altora... Beat mort, Platon a răspuns fără să ezite:
          - Cred că sunt puțin comunist. Cred, adică, în chestia asta. Că o să se poată. Nu acum, acum suntem prea îndârjiți... prea proști... prea răi... dar într-o zi...
        - Ți-a plăcut în comunism, a fost bine? Sașa se prăpădea de râs ca de o glumă indecentă, dar bună. Era convins că Platon i-a spus adevărul, nu putea să fie altfel. Prea era gogonat secretul! Un mercenar comunist! Dintr-o țară care, ca și a lui Sașa, fugea acum de comunism ca dracul de tămâie. Platon părea întristat. Nu supărat pe colegul său, dar întristat că Sașa nu-l putea înțelege.
          -Tot ce am învățat a fost greșit. Toate încercările lor au fost doar să țină tare de mască... înțelegi? Nici la tine, nici la noi nu a fost comunism vreodată! Pentru că în comunism poporul decide! Și poporul n-ar fi ales niciodată să facă foamea! Sau poate ar fi ales, dacă ar fi înțeles pentru ce o face și dacă scopul ar fi meritat... dar așa?... când totul era impus?
          - Comunismul nu e pentru muncitori și țărani, românule. N-ai înțeles până acum? Cum nici democrația nu e pentru săraci. Lumea în sine nu e pentru săraci! Și nici pentru cuminței... Ai dreptate când spui că tot ce înveți e greșit. Adică nu-ți folosește ȚIE. Lor le folosește. Cu cât vor crede mai mulți oameni în diferitele fețe ale moralei și cu cât vor respecta mai multe din legi, cu atât mai sigur a va fi staus quo-ul. Aici am intervenit eu. De mai multe ori. Mi-ai spus Zaieț? Ei bine, ai în fața ta un iepure milionar. Tu, fiind comunist, ești dușmanul meu de clasă. Sau nu ești?
          Platon nu știa ce să răspundă. Poate nu întrebarea era de vină, poate era vodca. Sau limba franceză care pentru Platon era încă o treabă complicată. Sașa vorbea mult mai bine. Probabil KGB-ul avea aici un merit.
          Platon nu știa nici acum răspunsul la întrebarea de atunci. Cum nu știa nici  dacă e bine să-l caute pe rus. Zaieț părea cu inima deschisă la telefon, dar i-a făcut un plan atât de abracadabrant pentru o simplă întâlnire... încât nu știa la ce să se aștepte. Urma să meargă într-un bar și să petreacă acolo minimum 3 ore. La 5 dimineața urma să iasă și să caute din ochi un taxi. Printre multele Dacii din zonă urma să fie și un Mercedes galben cu un preț pe km mult prea mare, afișat în clar, pentru a descuraja eventalii contracandidați. Planul părea exagerat. Mai ales că Sașa i-a spus direct la telefon: Mă ocup cu afaceri perfect legale la voi. La ilegale era prea mare concurența...
Și atunci?   
          Clubul era incredibil de înghesuit, dar drăguț. Mai mulți pereți erau vopsiți cu icoane ale comunismului rus. Platon înțelegea ironia. Ce nu înțelegea era puterea de calcul a rusului care, deși luat pe nepregătite de telefon, nu numai că venise cu un plan infailibil pentru a scăpa de orice coadă posibilă, dar strecurase și o doză de umor...
          Barmanul se agătă cu furie de un clopot ca de yacht și bătu în el de parcă ar fi chemat toți nemâncații de sub punte la o porție de haleu. Nemâncații erau de fapt nebăuți, dacă judeci după viteza în care au luat cu asalt barul unde pâlpâiau melancolic 5 shot-uri de ceva tare. Era un concurs cu un premiu ironic: cel care băuse primul mai avea ca premiu un shot în următorul concurs. Teoretic, cel mai bun rămânea la masă până dimineață cu doar banii dați pe primul shot. Platon nu găsi loc decât la bar și încercă să intre în vorbă cu cel mai apropiat barman. Cum arăta ca după un bombardament cu ciocane, cu arcada varză și obrajii zdreliți de pumnii cu ghiluri, Platon se aștepta la un tratament rezervat din partea tuturor. Contrar apucăturilor din barurile de români, rusul nu-l părăsi după ce-i aduse vodca. Râdea mereu și era atât de tonic încât nu puteai să nu te lași în voia bună care curgea din ochii lui, dar mai ales din sticla de vodcă. Nu acceptă restul, dar spuse că acceptă o vodcă din partea lui Platon. Desigur, vodca însemna mai mulți bani decât restul refuzat, iar rusul și-o turnă dintr-o sticlă care era aproape sigur plină cu apă, dar Platon acceptă convenția. O fată roșie la față veni peste bar să mai ceară ceva. Era  ceva indecent de atractiv la femeiușca aceea cu ochii umezi de la băutură și Platon  intră în modul-paranoia. Privi în jur încercând să-și dea seama cine a trimis-o, cine ține sforile. Găsi ușor cu privirea masa tinerei unde alte trei brunete discutau cu însuflețire. Cel mai probabil o bârfă despre ea, cea care tocmai plecase... Se relaxă. Cel mai probabil fata chiar vroia doar un cocktail. Barmanul zâmbi și-o puse să se urce pe bar. Fata nu ezită prea mult și se așeză cum i s-a cerut. În doi timpi și trei mișcări barmanul scoase două sticle pe care însă nu le vărsă într-un pahar, ci direct în gura fetei. Nu se mulțumi doar cu atât! Prinsă de cap și zgâlțâită bine ea deveni oarecum un shaker uman. Și în mod cert era mai amețită din mișcare decât din băutură. Cel puțin deocamdată.
          Platon nu era acolo ca să se distreze, dar până la ora patru avea deja prieteni și prietene. Niciun popor nu apreciază mai mult un străin care îi vorbește limba. Rușii sunt clar campionii ospitalității dacă arăți un dram de interes pentru limba lor. Iar Platon vorbea acum bine și rusește... și franceza... Ambele de la Zaieț. Distracția era în toi când telefonul îl avertiză că e ora 5 dimineața. Se simțea ca o cenușăreasă șifonată în bătiae, dar și de alcool, care trebuie să lase tot și să plece exact când lucrurile deveneau mai interesante. Ce e drept, Cenușăreasa cea adevărată a avut mult mai puțin timp la dispoziție și nicio certitudine că ar putea reveni la palat...
          Taxiul chiar semăna cu un bostan și aștepta la locul stabilit, dar un englezoi absolut mangă urla că vrea să urce. Prețul nu era o problemă. Striga mereu aceeși frază, ca un pick-up zgâriat: Sună la șeful tău, răspund eu.... Sună la șeful tău, damn you! Șoferul era impermeabil la amenințări:
          - Aștept o comandă prin telefon.
          Pe Platon îl cam bufnea râsul, dar se stăpâni. Aerul rece îi aduse aminte de ce vroia să-l vadă pe Zaieț...

          În aceeași dimineață, într-un cadru mult mai puțin amuzant, printre scaune puse pe mese și studenți angajați part-time care măturau deja, Alis și prietenii ei căutau acțiunea care face viața să merite. Erau mult mai aproape de beție decât de revelație.
          - Ce trebuie să facem și ce vrem să facem sunt două chestii foarte diferite. Ghiță trase această concluzie de tot râsul fără să fi scos vreun cuvințel înainte. Probabil deliberarea a avut loc în forul lui interior. Cert este că nimeni nu a râs. Exista pe undeva, prin mintea fiecăruia, ideea că distracția nu mai dădea rezultatul scontat: erau mai degrabă triști, debusolați. Parcă viața avea mai mult sens când cineva impunea un soi de disciplină... dar toți erau de acord că la tipul de disciplină impusă de părinți nu se mai puteau întoarce. Și nici nu aveau de ce, doar ea îi adusese aici. Ghiță avea un zâmbet care ascundea un gând, lucru care nu li se întâmplă, de exemplu, fotomodelelor. Zâmbetele din paginile revistelor de modă ascund doar vidul. Și de acest vid încercau să se ferească. Ce mai, erau ceea ce eu aș numi niște copii buni. Poate că nimeni nu reușește să se ferească de vid, dar diferența de calitate este între cei care vor să-l umple, cei care își doresc să reușească o eschivă și cei care nici măcar nu încearcă ceva. Desigur, mai sunt și cei care nu conștientizează vidul, dar aceeia sunt deja morți. Ghiță descoperise însă că era la îndemâna lor să suprime o mare creatoare de vid: pe Sandra Brown!
          - Asta e cea mai mare prostie pe care ai spus-o! Și slavă Domnului, la fiecare lucru genial pe care-l spui, mai ies și trei din astea... Alis nu înțelesese încă întrebarea, dar simțea că ceva nu era în regulă așa cum simt femeile căsătorite mirosul amantei pe gulerul de la cămașă. Ghiță nu se lăsă intimidat, doar era grupul lui, și-i arse Alisei două palme din vorbe care ustură. Apoi continuă:
          - Sandra Brown e un brand. Așa cum există pe piața românească Abibas și se vinde bine-mersi la Obor, așa există și cărți de Sandra Brown pe care nu le-a tradus nimeni. Pentru simplu motiv că nu le-a scris Sandra Brown, ci o fostă profesoară de la Litere! Evident, direct în românește.
          La început nimeni nu l-a crezut, așa că a fost nevoie de toate detaliile. Ghiță a spus tot ce știa. Și de unde. Cum mătușa lui o cunoștea personal și credea că e un exemplu de dat copiilor, dacă tot vroiau să se facă scriitori. Cum el ar suprima-o și pe mătușă, dar asta nu ar ajuta cu nimic literatura română și diminuarea vidului. Cum știa precis că psedo-Sandra căuta un asistent sau o asistentă pentru tura de noapte, unde rămăsese fără scrib...
          - Tu vrei să spui că femeia asta nici măcar nu-și scrie cărțile. Astea de le semnează cu Brown?
          - Exact! Le dictează cu orele! Avea trei asistenți, să aibă cui dicta când i se scula, face și 10 titluri pe an...
          - Dar asta e incredibil de greu! Alis era șocată
          - Desigur! Să scrii tone de maculatură după dictarea unei cretine!
          - Ba chiar deloc. Să scrii după dictare poate și un puști de 10 ani, dar să dictezi text închegat, bun de tipar, fie cartea cât de proastă, mi se pare... incredibil de tare! Femeia asta e chiar talentată! Ghiță și restul mesenilor erau gata s-o linșeze...
          - Poate că are un gram de talent, dar asta înseamnă doar că vidul pe care-l răspândește e mult mai nociv! Doar imaginează-ți! Un gol care lasă impresia unei platforme! Un hău pe care ți se spune să construiești. Ce poate să dăuneze mai mult oițelor rătăcite? Argumenta proto-poetul în vreme ce-și strecura mâna spre piciorul Alisei. La naiba, opoziția asta fățișă îl chiar excitase! Pe ea însă, nu o excitaseră deloc palmele verbale de mai devreme. Și nici nu s-ar fi culcat cu Ghiță doar pentru că era de acord cu majoritatea ideilor lui. Așa cum muncitoarele din URSS nu aveau vise erotice cu Stalin.
          - Și ce-ai vrea tu să facem? Să tragem la sorți și să meargă unul din noi să ia jobul?
          - Nu,frate! Ne batem pentru postul ăsta!... VDP-ul scoase cu mâini ușor tremurânde un anunț decupat din România Liberă. Netezi foaia în mijlocul mesei și citi cu voce tare: Scriitor profesionist, caut asistent. Program de noapte, pachet salarial motivant. Asigur transport. Preferabil studenți filologie sau limbi strănie. Numărul de telefon era de o simplitate alrmantă. Probabil plătise în plus ca să aleagă o combinație fără pic de complicație. Pentru Ghiță era încă un semn de snobism. Sau de prostie. Sau de mbele:
          - O să mergem toți! Să avem mai mult șanse. Unul din noi tot o să-i convină! Și acela va sta în fiecare noapte cu așteptând ocazia perfectă.
          - Ocazia perfectă să...? Se trezi Alis vorbind fără să gândească. Era momentul ideal să fie dată afară din frăție și VDP-ul nu o rată:
          - Alis... tu ești chiar proastă? Poate așteptările mele sunt prea mari, dar asta e... cine nu poate să țină pasul cu noi trebuie să coboare din tren. Biletul tău spune că ai ajuns la ultima oprire.
          Fata înghiți în sec. Erau prea multe dezamăgiri în relativ puțin timp. Dar știa prea bine cum avea să se răzbune. Se ridică tacticos de la masă și zâmbi la gândul numărul unu: cel în care l-ar fi sedus pe Ghiță doar ca să-i dea drumul de sus. Pe pietrele realității. Sigur, porcul ar fi suferit ca un câine, dar exista riscul ca poetul wanna-be să găsescă prima sursă reală de inspirație: un fir de nisip auriu în jurul căruia chiar ar fi putut să apară o perlă. Nu vroia să fie imortalizată în volumul lui de debut...Alis trase aer în piept, se întoarse pe călcâie și ieși în aerul rece al serii. Nu făcuse nici trei pași și deja formase numărul de telefon din anunț. O voce neutră răspunse imediat:
          - Pentru postul de asistent? Fetițo, tu știi ce oră e?
          - Îmi pare rău, dar chiar îmi doresc job-ul ăsta, se justifică Alis. Vocea ei trebuie că suna al dracului de sincer.... și... se poticni un pic, dar continuă cu multă candoare: nu era vorba de o tură de noapte? Faptul că sunt trează la ora asta ar trebui să fie un avantaj...
          - Uite ce e. Dacă ar fi după mine ți-aș da slujba pe loc. Dar nu eu decid, nu în totalitate. O să-ți pun o pilă. Pe bune. Acum du-te la culcare și sună din nou pe la ora 2. După-amiază!

          În timp ce Alis dormea, toată gașca încerca fără succes numărul de telefon din ziar. Răspunsul era invariabil același: ne pare rău, dar nu mai e valabil.

Îți place când zâmbește? Fă-o să zâmbească mai des!

http://s1.favim.com/orig/18/black-and-white-blonde-girl-smile-Favim.com-196765.jpg

Am banner-blindness. 
Nu doar ignor reclamele pe net, 
ci pur și simplu nu le mai văd, dar azi am intrat pe un pop-up pentru că titlul mi s-a părut mișto... 
începea cu tradiționalul: 10 moduri în care... dar continua frumos... să o faci să zâmbească.
Dar articolul a fost praf! Scris de un virgin sau de o adolescentă în prima criză de identitate! Desigur, la cum e scris articolul, vor mai urma. Până va înțelege că scrisul nu e pentru toată lumea. Cum nu e nici viața... 

5 motive pentru care femeile vor sex cu alt bărbat decât soțul. Altele decât ți-ai imagina!

I-am putea spune și... sexul de verificare. Nu te vrea pe termen lung, poate nu te vrea aproape deloc, dar are nevoie de tine ca de o oglindă. Alta decât cea de acasă, unde se vede... cum o vede el.

Ăsta e sex pe principiul: Dace?! Eu sunt mai fraieră? E unul dintre cele mai patetice motive... să ai un amant doar ca să intri în rândul lumii... înțeleg să-ți iei mașină de spălat cu 1000 de turații la stoarcere ca să intri în rândul lumii, dar, ca senzație, ai mai multe șanse să ajungi la orgasm așezată pe mașina de spălat în timp ce vibrează din toate încheieturile, decât...





Culmea, pentru asta nu va căuta un amant mai tânăr! Sunt doar atâtea puștoaice care preferă grizonații... Senzația de nou combinată cu cea de nebunie sunt suficiente... că doar se știe că noul și nebunia sunt chestii cu care te întâlnești din ce în ce mai puțin pe măsură ce îmbătrânești. Când îl face din acest motiv, sexul extraconjugal este ca o cochetărie... ca atunci când nu-și spune vârsta și întreabă... tu cât îmi dai? Doar că de data asta te întreabă stând goală, cu fundulețul în sus, într-un pat de hotel.

Vrea sex mișto și nu are. Sau nu mai are. Vrea un amant pe termen mai lung sau un nou soț? Nu știe. Dar vrea sexul ăla, la naiba! Și e deșteaptă, așa că nu se aruncă într-o relație cu tine până nu te... încearcă!! În funcție de cât ești de bun e posibil să se oprească la tine sau să continue... interviurile. :-)

Cred că la faza asta nu pot să nu fiu de acord. Cu un mic joc de cuvinte: dacă gândește așa n-a avut prea puțini, ci prea puțin. 
Prea puțină variație. 
Prea puțină căldură. 
Prea puțină tandrețe. 
Prea puțină... nebunie.

Există riscul ca mulți soți să mă urască. Ciudat e că ar trebui să-mi mulțumească.

Un rău necesar. S1 Ep 5


 - Mi se întâmplă şi mie să n-am bani! Vezi inelele astea ale mele? Le mai las în gaj o zi-două până fac rost. Ce contează e că îmi revin. Platon nu înţelegea prea bine ce se întâmplă şi ce caută el acolo. Îl durea capul îngrozitor şi nu reuşea să-şi deschidă ochiul stâng. Insistă. Durerea îl convinse să renunţe la 3D… vedea estenţialul şi cu un singur ochi.


- Chiar săptămâna trecută am ieșit cu băeții la un club și nota a fost 60 de milioane...

Cu jumătatea de privire rămasă îşi evalua interlocutorul. Adversarul. Inelele erau nişte ghiuluri imense. Agresive. Încet-încet îşi aducea aminte bătaia din bar. S-a lăsat distras de doi băieţaşi în vreme ce alţi trei stăteau la pândă. Oare cu ce îl loviseră în ceafă? Cu un scaun? Cu o bâtă?

- Acuma… uite ce se întâmplă… Se întâmplă că tu mi-ai distrus barul şi mi-ai lovit băieţii care era în legitimă apărare… Și ai furat o mașină de la unul din oamenii mei. Am arestat-o. Cred că ți-ai dat seama că eu nu merg la poliţie… poliţia vine la mine, îşi ia daru, pleacă. Dacă tu vrei să te duci la poliţie… pe lângă suta dă mii dă ieuro pe care dejea o ai datorie la mine, o să mai ai dă 100 de ori darul pe care o să-l dau că s-a deranjeat omu ăla să vină până la mine. Adică ajungi la 200 dă mii. La o dobândă de 1% pă zi, fă şi tu un calcul. Vin să-ţi iau casa şi ţie şi la tot neamu tău. Platon îşi dădu seama că zâmbea. Nici nu se miră când fu lovit în faţă.


Exact cum o maşină împinsă porneşte oarecum contra-naturii, la fel memoria lui Platon simţi lovitura ca pe un brânci şi legionarul începu să-şi amintească. 
Era imposibil să-şi aducă aminte ce n-a ştiut niciodată, aşa că prima lovitură nu exista decât ca senzaţie. Păcat. Era lovitura care a decis lupta. După ea amintirile nu erau asociate cu durerea. Parcă îşi amintea un film în care altcineva şi-a furat-o, nu el. Vedea lovituri caraghioase de picior pe care le-ar fi barat fără probleme dacă s-ar fi putut mişca. Îşi amintea barul, acoperit cu marmură, în care îl tot loveau oarecum ineficient... Barmanul dispăruse... Nimeni nu suna la 112... oamenii ar fi fugit, dar era clar că nu li se dăduse voie, ca să nu cheme pe cineva în caz că şi-ar fi revenit din groaza momentului... O scenă atât de tipică! Mai trăise câteva situaţii asemănătoare, civilii sunt laşi peste tot în lume. Iar militarii, peste tot mai puţin în trupele de elită. Unde cel mai adesea sunt nebuni.


Zâmbi din nou şi închise ochiul... Ştia că va fi lovit din nou. Lăsă fruntea puţin înainte chiar în momentul în care pumnul i-ar fi lovit arcada sângerândă. Mai mult decât o eschivă. Era ca şi cum ar fi dat un cap în gura unui pumn. Pumnul suferea, dar nimeni n-ar fi crezut că a fost o intenţie. Era o bucată de carne sângerândă. Şi era clar că nu vroiau să-l omoare. Cine le-ar mai fi dat banii?
- Luaţi-l din faţa mea şi arătaţi-i lacul. O să înţeleagă. Sigur şi-a mai furat-o gunoiul că stă bine pă pumn.
....
Dacă nu mai ești tânăr ai învățat deja să-ți faci relații știind deja cât de mult te ajută. Prieteni însă, nu mai poți să-ți faci știind cât de mult te încurcă uneori și cât de greu este să fi sigur că ai sau nu o prietenie... împărtășită...
Alis era tânără, deci oarecum proastă. Credea că depistează ușor minciunile și asta i se va dovedi fatal pentru că, la fel ca mulți tineri de vârsta ei, n-avea habar nici cine e ea, darmite cine sunt ceilalți. Iar minciunile pe care le credea erau, cel mai adesea, minciuni pe care le credeau cu tărie chiar mincinoșii de le spuneau. Nici ei neavând habar cine sunt. E ca atunci când ești sigur că poți să ajungi campion mondial la box pentru că poți să dai bine la sac. Sacul nu dă înapoi și nu se apără așa că ideea ți se pare din ce în ce mai plauzibilă. Ți-o spui ție. O mai spui și altora. Apoi ajungi să te iei la încăierare într-un bar și cazi ca secerat din prima lovitură.

Într-un bar era și Alis, înconjurată de 5 oameni care-i erau acum trei zile complet străini, dar pe care acum i-ar fi numit fără să clipească: cei mai buni prieteni. Fără să ezite ar fi ales ca părinții ei să se ducă dracului pentru a-și salva prietenii descoperiți de mai puțin de o săptămână. Din fericire Alis nu era Dumnezeu așa că nu alegea ea cine să se ducă dracului. Dar tentația era mare!... Pentru toți cei șase. Vorbiseră neîncetat cu pauze scurte cât trasul din țigare sau băutul din pahar. Despre ce? Despre ce vorbesc copiii cu școală și mai mult de 100 de cărți citite: despre ei înșiși; despre viață și scopul ei, dar mai ales despre relația dintre ei și scopul vieții. Surprinzător pentru mine, care am ajuns la concluzia asta mult mai târziu, Alis și prietenii ei s-au prins cumva, mai din bere, mai din altceva mult mai înalt, că viața omului, raportată la univers, nu are nici cea mai vagă semnificație. Încă mai strălucită ca deducție era continuarea: omul-normal, realizând cumva că universul e dezinteresat de noi, a ales să întorcă la rândul lui spatele acestui colos și să se prefacă, ei bine, că nu există. Nu puteți nega! Cei mai mulți oameni își duc viața exact ca și când universul nu ar exista! Există doar cercul nostru strâmt în care – culmea – eu mă simt nemuritor și rece. Ce răsturnare de situație... Luceafărul poate să facă toată noaptea tumbe pe-afară, Cătălin și Cătălina sunt ocupați. Se uită la televizor.

Dacă schimbi sistemul de referință multe acțiuni care par stupide încep să aibă sens. Lumea începe să aibă sens. Alis asculta însă ca vrăjită teoria unui poet în devenire care era deja un personaj în facultate. Chiar dacă numele lui nu era tocmai unul de legendă, Ghiță zis Vinul-de-porco, argumenta articulat cum, odată terminată faza cu universul, trebuie făcută o ierarhizare a tuturor scopurilor posibile și – pentru cele pe care nu le poți atinge singur – trebuie constituite societăți mai mult sau mai puțin secrete. Erau oameni care nu trăiseră degeaba? Desigur! Unii munciseră toată viața fără să vadă rezultatele, dar acum erau coloși, alți au avut o singură sclipire, un moment care-i propulsase cot la cot cu maeștrii. VDP-ul sugeră ca fiecare să pună pe hârtie, independent, 5 nume de oameni mari. Nu cred să fie o surpriză numele de compozitori și de filozofi, dar pe liste figura și Lee Oswald, ucigașul lui J.F. Kennedy, cot la cot cu Mao, Stalin și Ernesto Guevara. Am auzit oameni (majoritatea cam veștejiți) care spun că tânăra generație simpatizează cu icoanele stângii pentru că n-a trăit sub Ceaușescu. Ei bine, Ceaușescu nu era pe liste. Iar eu sunt de părere că dacă nu ești comunist la 20 de ani, n-ai inimă, dar vorba lui Churchill, dacă la 40 mai ești comunist, social democrat sau liberal, n-ai minte. Amuzant e că nimeni nu e sigur că Churchill chiar a spus asta... Nici el nu era pe liste.

Ghiță și Ion (alt nume de legendă) erau cei doi sori din campus. Fiecare cu admiratori și admiratoare, fiecare cu principii descoperite sau împrumutate după care erau convinși că lumea se ghidează. Sau ar trebui să se ghideze. Ion tocmai intra în bar înconjurat de adepți când VDP-ul, se înroșise peste măsură de ideile care-i păreau bune și de băutura sigur proastă. Ion nu bea alcool, nu mânca deloc carne și își plimba cele trei corpuri (fizic, energetic și astral) cu lentoarea unui maestru de aikido și conștiința propriei valori cum numai la șefii de post din comune mai găsești. Unii dintre cititori au înțeles deja că Ion era un guru. Poetul și gurul s-au privit o clipă cu un fel de ... compasiune: fiecare era convins că celălalt era un suflet pierdut. Alice nu lăsă deloc să se vadă, dar, deși era dedicată ideilor lui Ghiță cu mintea, trupul i-l cedase lui Ion cu doar o seară înainte. Perfect explicabil de vreme ce ezotericul nu mânca aproape nimic și era genul acela de tânăr emaciat absolut adorabil.

Ion avea o teorie interesantă potrivit căreia dacă Dumnezeu avea grijă de noi să avem ce mânca și ce bea,  el putea să ne dea și răspunsurile corecte la examene. Totul era să-i intri în grații și să știi cum să-i ceri. Guru pretindea că așa trecea cu brio toate examenele, dar adevărul este că învăța pe rupte în puținul timp în care era singur. Cu o seară înainte nu prea învățase din cauza Alisei. În seara asta era obligat să renunțe la orice activitate asemănătoare pentru că un eșec la examen nu ar fi însemnat pentru el doar un Re. Miza era mult mai mare pentru că adepții săi ar fi putut ajunge la concluzia că Dumnezeu l-a părăsit pe Ion. Sau, mai grav, l-a pedepsit. Ceea ce însemna că, desigur, el – Ion – a căzut, a păcătuit, în fine, a făcut ceva care l-a expulzat din starea de grație în starea de normalitate. Iar pentru un tânăr student care își caută drumul, starea de normalitate este lucrul cel mai abominabil din câte există. Normalitatea duce pe drumul părinților tăi, pe care-i vezi cum au ajus și rareori vrei să le calci pe urme. Normalitatea este un noroi călduț în care prea mulți indivizi se antrenează pentru pământul care-i va absorbi. Normalitatea înseamnă să-ți poți vedea viața pe următorii 10 ani fără să te duci la ghicitoare. Desigur, nimeni nu vrea asta. Ion vedea cu ochii minții posibila lui decădere și o privea discret și cu o oarecare spaimă pe Alis. Fata devenea un soi de mostru! Un diavol! Deși o văzuse dezbrăcată și-i pipăise toate cele, acum putea să jure că sub părul negru se ascundeau cornițe, iar în blugi se înghesuia o coadă.

NU! Nu o va lăsa să-l distrugă! Decizia lui era luată. Oricât ar fi fost de greu, Ion era decis să o refuze în seara aceea. Din fericire pentru el, Alis era doar un om care nu putea să se bazeze că Sfântul Duh o să-i sufle la examen, iar în noaptea aceea avea de învățat.


Un rău necesar. S1 Ep.4


În dimineața aceea Platon s-a trezit foarte bine dispus. A pus de cafea apoi a dat drumul la televizor: pe National Geografic mai mulți lupi îl sfâșâiau pe un frate de-al lor, indezirabil din motive necunoscute.

Și eu care mă plângeam că am probleme, își spuse. Cafeaua era gata. Ca un făcut nu mai avea niciun fel de chef de ea. Ca orice dependent de cofeină se simțea oarecum încetinit, dar nu se putea opri să nu se gândească “de ce m-aș grăbi?...”

Există în curgerea oricărui destin căderi uriașe ca de apă, cascade dincolo de care nimic nu mai este la fel. Înaintea acestor căderi destinul pare că stă pe loc, ca o apă încremenită în fața golului. Destinul e ca o apă. Și apa e ca un om care se teme să sară. Dincolo... în ciuda forței care spumegă, apa nu pierde niciun atom. Adesea nici omul. Dar ordinea e alta și – ca într-un text – o virgulă schimbă totul, două cuvinte mișcate fac diferența dintre sublim și ridicol, o frază schimbată cu alta transformă viața în moarte. O mișcare lentă. Înainte de cascadă. Ca o privire aruncată înapoi  de copil casei părintești, ca o secundă de tăcere înainte să spui da, ca un minut de reculegere la mormântul unui prieten, ca un zâmbet prelungit care străpunge realitatea preotului, a gardienilor și a celulei, în drumul către plutonul de execuție. 

Platon nu se grăbea deloc. Ca și cum graba ar fi avut nevoie de un scop care nu exista. Dar căderea de apă era acolo. Simțea un huruit prelung, dar învățase deja că e liftul. Când urca, mai ales, se zguduia tot blocul. Se duse la fereastră. La acea oră lumea devenea un loc din ce în ce mai aglomerat. Toți oamenii aceia se grăbeau frenetic la întâlnirea cu un destin care nu se mișca. El stătea pur și simplu și totuși linia timpului alerga pe sub el în vreme ce liftul urca. Își imagină toată structura blocului făcută din sticlă. Oamenii de sub el erau niște cerculețe castanii cu mânuțe caraghioase, plutind pe deasupra covorului persan între scrin și masa extensibilă. Vecinul de deasupra urina, iar imaginea lui prin sticla din gând avea ceva eroic și persiflant la adresa întregii lumi.

Ascensorul se opri cu un geamăt. Patru băieți, dornici să ajungă bărbați, dornici să confirme și să multe altele de genul ăsta erau la ușa ex-legionarului. Unul s-a asezat în fața vizorului, ceilalți au încadrat ușa. Platon chiar nu vroia să răspundă. Nu era cu garda jos, nu scăpa nimic din vedere, dar, pur și simplu nu avea chef. Ca în “a 5-a de Beethoven”, destinul nu renunța să sune. Nici Platon nu se grăbea și decise că nu va deschide deloc. Nici măcar n-o să meargă până la vizor. Băiețașii ar fi putut să spargă ușa, dar preferau elementul surpriză. Platon își spuse că, dacă o mai aude soneria o singură dată, iese la cine-o fi pe scară. Dar nimeni nu mai sună. Căderea în cascadă s-a amânat. Platon a dormit toată ziua, dar spre seară era mult prea treaz. Situația trebuia remediată. În spatele Lamborghinionului era un BMW lat și  cam insistent. Parcă m-ar urmări se gândi ex-legionarul și coti brusc la stânga. Balena continuă imperturbabil înainte. Dar Dacia veche din spate în care acum băieții erau 5 îl urmări mai departe fără să-i dea de bănuit. Deși, din cauza greutății brigăzii înghesuite, devenise mai joasă decât lamborghinionul. Ambele mașini încetineau la fiecare denivelare. Dar numai una atrăgea atenția, ca o fată frumoasă la o întâlnire de babalâci. La fiecare sută de metri cel puțin un om întorcea capul după mașină, la fiecare stop cerșetorii îl venerau ca pe un zeu. Nici măcar nu încercau să-i spele parbrizul. Ar fi fost un sacrilegiu. Începea să-i placă situația.  Semaforul din față era blocat, toate culorile erau aprinse și se reflectau ca un curcubeu straniu în asfaltul ud. Un curcubeu verde, galben, roșu. Un covor roșu, galben, verde. Pentru el. Sau pentru Lambo. În autobuzul din stânga absolut toată lumea încerca să-l vadă. Ei bine, nu chiar absolut toată lumea... la un geam erau doi tineri care se sărutau cu pasiune. Pe ea parcă o mai văzuse undeva... infatuarea se sparse într-o mie de bucăți, ca un vas de porțelan trântit de perete. Ar fi făcut schimb cu pletosul ăla slăbănog fără să stea o clipă pe gânduri. Și-ar fi vândut și mașina și casa și sufletul. Dar diavolul nu-i făcea la acea oră nicio ofertă.  

Alis se desprinse preț de o secundă din brațele lui Ion. Curcubeul de pe asfalt îi deschise buzele într-un zâmbet. Cât despre mașina de 100 și ceva de mii de euro, nici măcar nu realiză că era acolo.

Cum arată o relație... echilibrată




Un prieten mi s-a plâns că e tare greu să păstrezi balansul cu o femeie.

Dacă ești gelos... e nasol.
Dacă nu ești, e și mai nasol. N-o iubești!

Dacă ești tot timpul acolo fie că are sau nu nevoie de tine, o sufoci!
Dacă lipsești fix 5 minute când i se scoală să mute mobila și i s-a rupt o unghie... nu poate conta pe tine...

Dacă îi faci cadouri scumpe... încerci să o cumperi.
Dacă îi iei numai din cele... simbolice... ești un zgârcit!

Dacă spui mereu ce gândești... nu-i menajezi sentimentele...
Dacă eviți să o superi... n-ai cojones (btw, așa e! Uneori e tare folositoare o ceartă)

Dacă ești genul care mai dă un pumn câte unui nesimțit... ești violent.

Corect! Are dreptate omul, au dreptate și fetele. 

Cele mai multe calități sunt, în doze prea mari, defecte. Cele mai multe defecte sunt, în doze mici, fix condimentul care ne face oameni. 

Dar toate asperitățile astea dispar când te iubește. 
Ura sporturile, dar își face abonament la sală după ce te întâlnește; detesta muzica rock, dar acum parcă i-ar da o șansă; spunea că nu s-ar despărți niciodată de pisicile alea enervante... dar acum se gândește că se cam plictisesc singure în casă și le-ar cam duce la țară... pentru binele lor...

Așa trebuie să fie.


Cu cât îți găsește mai multe defecte, cu atât mai sigur e că acest photoshop numit iubire nu funcționează. Când e îndrăgostită... zici că intră plug-and-play pe nervul optic! Ba chiar și vocea ta i se pare sexy! Se excită când vorbiți la telefon și te trezești cu ea la ușă!
Așa că fă-ți un bine. Dacă simți că nu te mai suportă indiferent cât de mult te apleci... ridică-ți fruntea. E greu să iubești în genunchi. Să trăiești în genunchi... e chiar o tragedie.
Pe ea ai pierdut-o deja.
Încearcă să nu te pierzi și pe tine.


Foto
Alexandra Pașca

Un rău necesar. S1. Ep 3



Filmele cu mafia și documentarele poliției eșuează când e vorba să explice un aspect al lumii interlope care nu le scapă cântăreților de hip-hop. Să fie ăștia mai deștepți? Cert e că NU e în interesul nimănui să spunem cinstit că majoritatea celor care nu comit infracțiuni sunt pur și simplu prea fricoși sau prea proști pentru un furt cât de mic. Unii se tem de Dumnezeu, alții de ce ar spune vecinii dacă ar afla... cei mai mulți se tem de pușcărie. Oscar Wilde, scriitorul preferat al lui Alis, avea cel puțin o părere în comun cu frații Sitaru: to live within your means is a lack of imagination! Pe românește: să te întizi cât îți ține plapuma e un plan bun dacă ești prost. Fără prea multă școală, frații Sitaru reușiseră unde tatăl lor și cei doi unchi eșuaseră: nu mai lucrau pentru nimeni, era pur și simplu sectorul lor. 

Ce e drept, sectorul avea un primar ales din patru în patru ani, mai multe secții de poliție și circumscripții care trimeteau niște lichele în parlament, dar era „de facto” al clanului. Mult mai competitivă, lumea interlopă nu lâncezea patru ani: loviturile de palat erau acceptate și puteau surveni oricând, așa că Petrică a' lu' Sitaru tocmai urina pe un rival inconștient și privea în sus, către stele. Cum dușmanul era aproape în comă, iar frații îl așteptau la mașini, Petrică își permitea un soi de reverie: ce departe erau stelele și cum încadrau ele de frumos luna! Cititorii care au râs la faza asta au râs exact ca proștii. Pentru că Petrică era cunoscut ca un țigan fin și adesea își uimea prietenii cu povești și vorbe pline de tâlc. Mai ales după o sticlă de Chivas. Pe care, spre deosebire de cititorii care au râs aiurea, o putea bea singur. Și după ce o bea, coerența lui nu suferea  câtuși de puțin.

Petrică nu-l lovise deloc pe nefericit deși rivalul se lăudase de mai multe ori că o să-l lase fără picioare... Fără tragere de inimă, dar conștienți de puterea simbolică a gestului, frații Sitaru i le-au rupt  pe ale lui. Pișatul cald îl trezi pe nefericit din leșin. Printre dinți Petrică îi trase o înjurătură. Zdrobit la propriu, dușmanul se întinse grotesc să-i pupe pantoful de lac. Mormăia ceva greu de înțeles și împroșca la fiecare silabă cu salivă amestecată cu sânge. Era cam mult pentru Petrică, care nu suporta să-și vadă turul pantalonilor stropit cu sânge:
      Bă! Veniți unul și stigeți-i lumina gunoiului asta!
      De tot, șefu' ?
      Nu. E primul avertisment... Amenda...
       I-o stingem de tot la al doilea... adăugă și Ionel.
      ... și ultimul... să nu uiți asta, băi, distrusule! Aici cititorul poate
să remarce o anumită coerență de lexic între ceea ce am numi în general „niște țigani” și o tânără trasă ca prin inel, cu țâțe mici și craci superbi, dar, mai întâi de toate, bine educată. Ce făcuse educația pentru Alis? Simplu... Și Alis considera că 90% din oamenii din jurul ei erau „niște distruși”... dar ea nu îi numea niciodată așa cu voce tare. În linii mari, cam acesta este principalul beneficiu al educației. În toate cazurile.
         
În acea seară Petrică și frații săi au mers glonț să se spovedească într-un club. Ca de obicei după o asemenea acțiune. Pentru că erau siguri de succes, rezervaseră deja opt separe-uri. Zece erau toate. Mai sunt și alte băuturi pe lumea asta, dar Petrică nu suporta să-i miroasă gura așa că bea Chivas cu RedBull. Combinația favorită a multora, inclusiv a lui Platon care, deși vorbise franțuzește ani de zile, nu se împăca nici cu vinul, nici cu brânza.

Patronul localului s-a prezentat între comenzi să întrebe dacă familia se simțea bine. Gestul nu era cu mult diferit de al angajaților de la PizzaHut când vin să te întrebe dacă e bună mâncarea. Spre deosebire de aceștia, patronul era sincer interesat.
          - Ce și-ar mai dori domnii?
Ionel dorea o fată de la altă masă. Nu era în meniu, dar patronul se interesă cine era și îi trimise la masă o sticlă de Moet „special pentru Manuela”. Ce nume frumos... Ionel nu știa nimic de inițiativă, dar, cum șampania a dat rezultatul scontat, decise că o să pluseze la notă. Fata care nu era în meniu  acceptă să vină la masa domnilor generoși. Frumușică și gâsculiță, dar tot pricepea în ce se bagă... Deși era pentru Ionel, Petrică era cel care vorbea mai mult. Normal, el vorbea cel mai bine. În familia Sitaru Ionel dădea cu pumnul în vreme ce Petrică avea papagal. Teama dispărea încetul cu încetul, băuturile din fața ei deveneau din ce în ce mai apetisante, chiar și DJ-ul, care nici n-o băgase în seamă când i-a cerut o dedicație, a venit prietenos la ei la masă s-o întrebe ce muzică ar vrea să asculte. Asta era viața la care visase! Nu mai avea nicio ezitare. Când Ionel a condus-o pe ringul de dans nimic nu i s-a părut mai normal decât să simtă atingeri ca  un început de preludiu. Era pasul următor, iar ea se simțea deja datoare să facă ceva pentru ușa către lumină pe care acest domn de etnie rromă i-o deschidea. Deja simțea că simpatizează țiganii ca în bancul ăla cu ungurul care de juma' de oră era român... Alcoolul și muzica, dansul și luminile, totul contribuia din plin la starea ei de beatitudine. O lovitură neașteptată îi tulbură viziunea și îi afectă echilibrul. Era piranda lui Ionel, toată cu mâinile în părul ei... Neinspirată, Manuela se apucă s-o păruiască la rândul ei fără  să înțeleagă că țiganii sunt un fel de sicilieni pentru care familia „bate tot”... perplex și nefericit că trebuie să aleagă între cele două, Ionel alese cu inima de țigan și-i făcu rapid Manuelei ce știa el mai bine: îi „stinse lumina”...     
         

Back to Top