Avem nevoie de timp liber doar pentru dragoste



Un ginecolog italian , Severino Antinori, a pus la punct un sistem de procreere pentru bărbaţii sterili prin tratarea spermei acestora cu material genetic recoltat de la şobolani. 

Copiii astfel rezultaţi au, probabil, alergie la pisici.

Probabil că asta suntem: tauri-şobolani între un Dumnezeu toreador şi un Diavol-pisică.

Studiul feromonilor ar putea să arunce o umbră de ridicol asupra marilor romantici. 

Goethe ar fi fost vindecabil (de geniu?), suferinţele numitului Werther tratate cu o pastilă, Cătălin şi Cătălina – suprimabili cu o singură injecţie.

M-am ridicat împotriva lui Dumnezeu şi acum am primit o condamnare extrem de subtilă : trebuie să mă lupt pentru religia mea, pentru ideea că dragostea este atingerea lui “dincolo” în vreme ce biologia se încăpăţânează să-mi aducă aproape lumina de capăt de tunel. Ies - din întuneric ? – şi ce văd (?) : nu numai că razele vin de la reflectoarele unei mese de operaţie, dar trenul cu care am mers până aici se dovedeşte a fi un scaun cu rotile… Vă rog să nu mă ridicaţi cu forţa, mi-e teamă că voi începe să merg. În rând cu voi. Lăsaţi-mi rampele şi semafoarele cu muzicuţă. Daţi-mi înapoi ochelarii fumurii şi literatura - câinele meu credincios care nu mă conduce niciodată unde nu vreau să merg.

Sunt un retrograd, dar am avut prea multă vreme convingerea că avem nevoie de timp liber doar pentru dragoste. Citită, ascultată, privită, pipăită, zdrobită ca boaba de strugure în dinţi. Dragostea care pătează-păstrează, primează-perimează, purifică. La 400 de grade. Înroşeşte-înrobeşte, înaintează-întinează, doare-dar-e atât de grozav-grav.(Mai tare să se înţeleagă din spate 

– Desigur doamnă, doriţi şi mai rar cumva? Nu…Desigur…Dacă ar fi fost suficient de des nu aţi fi venit  la conferinţa asta…Nu vreţi mai des, ci mai bine? … Alo! Nu plecaţi şi dumneavoastră… Iar am rămas singur în sală în mai puţin de 5 minute…

Să conferenţiezi despre sex şi legăturile interumane care-l includ şi presupun este mai greu decât să-l faci. 

http://www.curteaveche.ro/Filosofia_sexului-3-616

Back to Top